Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η Ιταλία εμπλέκει την Εκκλησία στην αντιμεταναστευτική πολιτική της


Τις διδαχές της Καθολικής Εκκλησίας επικαλέστηκε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, τονίζοντας ότι «οι πύλες της Ιταλίας θα είναι ορθάνοιχτες για τις γυναίκες και τα παιδιά που δραπετεύουν από τον πόλεμο, οι οποίοι θα φτάσουν αεροπορικώς κι όχι με φουσκωτές βάρκες. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να παραμείνουν στην Αφρική». Επιπλέον, δήλωσε ότι στοχεύει σε μία πολιτική προστατευτισμού με μέσο τη Frontex, και σημείωσε ότι «από τη στιγμή που η υποδοχή προσφύγων και μεταναστών είναι εθελοντική για τους υπόλοιπους, είναι εθελοντική και για μας».

2 Ιουλίου 2018

Ο υπουργός Εσωτερικών, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην μεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας, τονίζοντας ότι τα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για τους διακινητές ανθρώπων. Επιπλέον, σημείωσε ότι «σήμερα ένα τρίτο πλοίο ξεκίνησε την πορεία του για μια ξένη χώρα και μετά θα υπάρχει ένα τέταρτο», ενώ υποστήριξε πως μόνο εάν οι ιδέες της Λέγκα φτάσουν στην ΕΕ, αυτή η Ευρώπη «θα επιβιώσει».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Pro Activa Open Arms προχώρησε στη διάσωση 59 προσφύγων στη Μεσόγειο, με το Σαλβίνι να σχολιάζει σε ένα ακόμη αντιμεταναστευτικό του παραλήρημα ότι «το κοντινότερο λιμάνι είναι η Μάλτα, η οργάνωση και η σημαία είναι ισπανικές: μπορούν να ξεχάσουν την ιδέα να αφιχθούν σε ιταλικό λιμάνι».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, ο Σαλβίνι υποστήριξε πως αποτελούν για την Ιταλία «ένα πρώτο βήμα, διότι τελικώς οι ιταλικές προτάσεις συζητήθηκαν, κατάλαβαν οι εταίροι ότι εμείς μπορούμε να πούμε "όχι" κι εάν υπάρξει ανάγκη θα τους το πούμε».

«Στόχος μου, είναι η Ευρώπη να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα με τη Frontex. Από τη στιγμή που η υποδοχή προσφύγων και μεταναστών είναι εθελοντική για τους υπόλοιπους, είναι εθελοντική και για μας. Ακολουθούμε τις διδαχές της Καθολικής Εκκλησίας και για αυτό οι πύλες της Ιταλίας θα είναι ορθάνοιχτες για τις γυναίκες και τα παιδιά που δραπετεύουν από τον πόλεμο, οι οποίοι θα φτάσουν αεροπορικώς κι όχι με φουσκωτές βάρκες. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να παραμείνουν στην Αφρική» κατέληξε.

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές το 2019, ο Σαλβίνι τόνισε ότι «οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ, των τραπεζών, της χρηματοοικονομικής ισχύος, της μετανάστευσης, της εποχικής εργασίας από την μία, και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας, από την άλλη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλειοψηφία», και πρόσθεσε πως «το να εργάζεται κανείς για μια διεθνή συμμαχία των λαϊκιστών, αποτελεί φιλοφρόνηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου