Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Mε χτύπησαν επειδή είμαι μαύρη, λέει η ιταλίδα αθλήτρια


Επίθεση αγνώστων στο Τορίνο εις βάρος σφαιροβόλου αφρικανικής καταγωγής - Το Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης - Σαλβίνι: «Ανοησίες».

30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 

Αγνωστοι επιτέθηκαν, πετώντας αυγά μέσα από κινούμενο όχημα, στην αθλήτρια στίβου (είναι σφαιροβόλος-δισκοβόλος) της Ιταλίας Ντέζι Οζάκουε, στην περιφέρεια του Τορίνου. Η νεαρή αθλήτρια τραυματίστηκε, μάλλον ελαφρά, στο αριστερό μάτι της. 

Το περιστατικό έχει, ως προς τα κίνητρα των δραστών, και ρατσιστικό υπόβαθρο, αν και η ίδια η παθούσα λέει ότι δεν ήταν προσωπικό το θέμα, καθώς στην περιοχή όπου συνέβη περιφέρονται ιερόδουλες και πιθανώς η επίθεση που υπέστη να οφείλεται σε παρανόηση. Την ίδια εκτίμηση έχει και η Αστυνομία, αφού τέτοια επεισόδια εκεί έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Tα παραπάνω μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. 

Η 22 ετών Οζάκουε γεννήθηκε στην Ιταλία από νιγηριανούς ματανάστες. «Δεν ήθελαν να με χτυπήσουν ως Ντέζι. Ηθελαν να με βλάψουν επειδή είμαι μαύρη. Κυκλοφορούν στην περιοχή πόρνες και μάλλον μπερδεύτηκαν» είπε. «Στο παρελθόν πάντως υπέστην φραστικές επιθέσεις ρατσιστών. Υστερα από λίγες ημέρες ανάπαυσης και κάμποσες σταγόνες θα είμαι μια χαρά». 

Εγινε πολιτικό θέμα 

Πάντως το Δημοκρατικό Κόμμα της ιταλικής Κεντροαριστεράς, του Μαουρίτσο Μαρτίνα, αποδίδει την έξαρση των φαινομένων ρατσιστικής βίας στην αντιμεταναστευτική πολιτική του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και στα σχετικά του σχόλια στα διάφορα Μέσα. «Οποιος αρνείται τη ρατσιστική δίνη που αυξάνεται στη χώρα μας, γίνεται συνένοχος» έγραψε στο Twitter o Μαρτίνα. 

Ο Σαλβίνι, από πλευράς του, χαρακτήρισε «ανοησίες» αυτές τις εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης. Και για την ίδια την Οζάκουε ως πρόσωπο, ο Σαλβίνι, αφού πρώτα καταδίκασε την εις βάρος της επίθεση, διατυμπάνισε ότι επιθυμεί να τη συναντήσει το συντομότερο δυνατόν: «Πάντα θα είμαι στο πλευρό όσων υποφέρουν και υφίστανται βία» βρήκε την ευκαιρία να πει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου