Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Μαρίνα Γιώτη: Έφτιαξε παραμύθια με τα παιδιά στην Ιταλία! [pics]

 

Στη λίμνη Como της Βόρειας Ιταλίας βρέθηκε στις αρχές Ιουλίου η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη με αφορμή τη σειρά των παιδικών βιβλίων της «παραμύθια αλλιώς» (εκδόσεις Διόπτρα) που έχουν μεταφραστεί πρόσφατα στα Αγγλικά με τον τίτλο «Twice Upon a Time» και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσω του Amazon. Ένα από αυτά τα μέρη ήταν και το Δημοτικό σχολείο του Arsenio στη βόρεια Ιταλία, όπου έφτασαν περισσότερα από 400 βιβλία της σειράς. Εκεί η Μαρίνα Γιώτη πραγματοποίησε ένα εργαστήρι μυθοπλασίας στα παιδιά του ειδυλλιακού σχολείου στις όχθες της λίμνης Arsenio.

Νατάσσα Στρόβιλα, 19 07 2018

Για δέκα ημέρες, η συγγραφέας και τα παιδιά εξερεύνησαν τις σελίδες γνωστών βιβλίων στα Αγγλικά, μάθανε πώς γίνεται ένα βιβλίο από το Α έως το Ω, πώς σχεδιάζονται οι χαρακτήρες, τι στοιχεία πρέπει να έχει μια εικονογράφηση, αλλά και πώς φτιάχνουμε μια ιστορία. Το εργαστήρι ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία από κάθε παιδί ενός εικονογραφημένου βιβλίου από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η εμπειρία ήταν μοναδική τόσο για τα παιδιά όσο και τη συγγραφέα καθώς έδειξε ξεκάθαρα πως η παιδική φαντασία ξεπερνάει κάθε εμπόδιο και όταν η γλώσσα δυσκολεύεται, η φαντασία είναι που χτίζει γέφυρες και καταφέρνει να επικοινωνεί πέρα από κάθε σύνορο.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιταλού φιλέλληνα Simone Arnaboldi και της Realize Italy.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρίνα Γιώτη

Η Μαρίνα Γιώτη είναι συγγραφέας και εικονογράφος της επιτυχημένης σειράς Παραμύθια Αλλιώς, του βιβλίου για μαμάδες Μια Καρδιά και άλλων παιδικών βιβλίων από τις Εκδόσεις Διόπτρα, αλλά και ακούραστη εξερευνήτρια της παιδικής φαντασίας. Τα βιβλία της «Σκουφοκοκκινίτσα» και «Ρεβιθοκοντούλης» ψηφίστηκαν στα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2016 και 2017. Τέσσερα από τα βιβλία της για παιδιά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και διατίθενται μέσω του Amazon σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου