Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σαν σήμερα δολοφονείται στη Γένοβα από ιταλούς καραμπινιέρι ο Κάρλο Τζουλιάνι (εικόνες – video)

Αποτέλεσμα εικόνας για giuliani GRAFFITI

Ήταν σαν σήμερα το 2001 στην πλατεία «Gaetano Alimonda» της Γένοβα, όταν ένας 23χρονος διαδηλωτής, ο Κάρλο Τζουλιάνι, έπεφτε νεκρός από εξ επαφής πυρά αστυνομικών, διαμαρτυρόμενος με το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

20-07-2018 

Χιλιάδες ανθρώπων από όλο τον κόσμο είχαν συγκεντρωθεί στην ιταλική πόλη, στο πλαίσιο της Συνόδου G8, μία περίοδο όπου τα αντι-παγκοσμιοποιητικά κινήματα είχαν πρωτοφανή δυναμική, δράση και επίδραση, με τις διαδηλώσεις ανά τον κόσμο να πραγματοποιούνται εξαιρετικά μαζικά.

Εκείνη την Παρασκευή στη Γένοβα όμως, η διαδήλωση εξελίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις, η καταστολή των δυνάμεων της τάξης ξέφυγε, με ανεξέλεγκτη βία εναντίον των διαδηλωτών, μέσω χημικών και δακρυγόνων.

Ένας από τους διαδηλωτές, ο 23χρονος Τζουλιάνι, κινήθηκε με πυροσβεστήρα εναντίον τζιπ της αστυνομίας. Σύμφωνα με την εκδοχή των ίδιων των αστυνομικών, ο Κάρλο είχε σκοπό να εκτοξεύσει τον πυροσβεστήρα κατά ενός αστυνομικού οχήματος. Σε αυτό το όχημα ήταν επιβιβασμένος και ο αστυνομικός Μάριο Πλακάνικα που, βλέποντας τον νεαρό να πλησιάζει το αυτοκίνητο, σήκωσε το όπλο του και τον πυροβόλησε εξ επαφής στο κεφάλι, ρίχνοντάς τον στον δρόμο.

Η πρωτοφανής βία μάλιστα ολοκληρώθηκε και όταν το τζιπ πέρασε δύο φορές πάνω από το άψυχο σώμα του Τζουλιάνι, προκαλώντας τη δημόσια κατακραυγή, ευτυχώς και λόγω του ότι το όλο σκηνικό καταγράφηκε σε κάμερα.

Ο αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη τέθηκε υπό κράτηση, για να αθωωθεί όμως στη δίκη που ακολούθησε, καθώς ο δικαστής απεφάνθη πως η σφαίρα χτύπησε τον Κάρλο μετά από εξοστρακισμό.

Όσο για τον οδηγό που πάτησε το κορμί του, το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του, γιατί ο Τζουλιάνι ήταν ήδη νεκρός όταν πέρασε με το αυτοκίνητο από πάνω του.

Ωστόσο, οι γιατροί που εξέτασαν τη σορό του 23χρονου μετά το θάνατό του, διέγνωσαν ότι η καρδιά του χτυπούσε ακόμα και αφού τον πάτησε το όχημα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής Μάρκο Σάλβι. Ο ίδιος ιατροδικαστής κατέθεσε σε μια άλλη δίκη διαδηλωτών της Γένοβα ότι η σφαίρα που χτύπησε τον Τζουλιάνι κινήθηκε σε ευθεία γραμμή.

Δείτε εικόνες – video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου