Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Europol: Κατασχέθηκαν 25.000 ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαιολογικά αντικείμενα

 Αποτέλεσμα εικόνας για 25.000 ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαιολογικά αντικείμενα
 (Φωτ.: Europol)

Οι αστυνομικές αρχές σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες κατάσχεσαν περίπου 25.000 ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαιολογικά αντικείμενα, αξίας τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, σε μια ταυτόχρονη επιχείρηση, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν κομμάτι μιας ευρύτερης επιχείρησης ενάντια σε αρχαιοκάπηλους στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε η Europol.

04 07 2018

Ιταλικές, ισπανικές, βρετανικές και γερμανικές μονάδες, αποτελούμενες από 250 αστυνομικούς, έκαναν ταυτόχρονες εφόδους σε 40 κατοικίες, που ήταν αποτέλεσμα μιας έρευνας τεσσάρων ετών από την ιταλική αστυνομία, τόνισε η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

Στην Ιταλία, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στη Σικελία, την Καλαβρία, το Πεδεμόντιο και την Απουλία, ως μέρος μιας επιχείρησης που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχει ποτέ διεξαχθεί ενάντια στην παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών στη χώρα. Τα αρχαιολογικά αντικείμενα μεταφέρθηκαν λαθραία εκτός Ιταλίας «με ψεύτικα πιστοποιητικά προέλευσης και πουλήθηκαν μέσω γερμανικών εταιρειών δημοπρασίας», πρόσθεσε η Υπηρεσία.

Άλλα άτομα στη Βαρκελώνη και το Λονδίνο βοήθησαν τους αρχαιοκάπηλους να οργανώσουν την «αλυσίδα εφοδιασμού» και να παράσχουν τεχνολογική υποστήριξη. Η Αστυνομία κατάσχεσε επίσης 1.500 εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων ανιχνευτών μετάλλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου