Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Andre Aciman, Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σουΤο βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη, υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 2017, σε σκηνοθεσία Luca Guadagnino και σενάριο James Ivory με τους Timothee Chalamet και Armie Hammer στους κεντρικούς ρόλους.
  
Αν υπάρχει πόνος, φύλαξέ τον, κι αν υπάρχει φλόγα, μην την πνίξεις. Ξεριζώνουμε τόσα πολλά από τους εαυτούς μας για να γιατρευτούμε γρηγορότερα απ’ όσο πρέπει, που μέχρι τα τριάντα έχουμε ξοφλήσει. Αλλά πόσο κρίμα να μην αφήνεσαι να νιώσεις, μόνο και μόνο για να μη νιώσεις τίποτα!

Ο Έλιο, ένας δεκαεπτάχρονος στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Ο Όλιβερ, ένας νεαρός ερευνητής, φιλοξενούµενος για το καλοκαίρι στο σπίτι των γονιών του Έλιο. Οι δυο τους θα ζήσουν ένα αιφνίδιο, παράφορο ειδύλλιο µε φόντο την Ιταλία της δεκαετίας του ’80.

Απροετοίµαστοι για τις συνέπειες της αµοιβαίας τους έλξης, οι ατέλειωτες καλοκαιρινές µέρες τούς παρασύρουν σε εναλλασσόµενα ρεύµατα εµµονής, σαγήνης και πόθου. Αψηφώντας τους κινδύνους, οι δυο τους συγκλίνουν προς κάτι που φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρούν ποτέ: την απόλυτη σύνδεση µε έναν άλλο άνθρωπο.

Μπεστ σέλερ των New York Times, USA Today, Los Angeles Times

Βιβλίο της χρονιάς σύµφωνα µε το Publishers Weekly και τη Washington Post

Στο βιβλίο βασίστηκε η οµότιτλη ταινία µε πρωταγωνιστές τους Armie Hammer και Timothee Chalamet που απέσπασε Όσκαρ διασκευασµένου σεναρίου.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Πρόζα τολµηρή, ακριβής, απογυµνωµένη, σκληρή, τρυφερή, σπλαχνική, που σε χτυπάει σαν γροθιά στο στοµάχι.
Nicole Krauss, συγγραφέας

Ένα απίστευτο βιβλίο. Απενοχοποιεί την αγάπη µε έναν πραγµατικά συγκινητικό, εκρηκτικό τρόπο.
Time Out

Μια ιδιαίτερη αναγνωστική εµπειρία, ένα µυθιστόρηµα ανοιχτή ερωτική επιστολή…
New York Times Book Review

Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου

Συγγραφέας:  Andre Aciman

Μεταφραστής:  Νίκος Μάντης
Σελίδες:  328
Ημερομηνία Έκδοσης:  28/06/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου