Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

40 εκατομμύρια ευρώ για τους πληγέντες


Σαράντα εκατομμύρια ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών μετά τις σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.


Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι που συνεδρίασε πριν από λίγο στην Ρώμη αποφάσισε την διάθεση 40 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών μετά τις δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην κεντρική Ιταλία. Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μετά τον σεισμό της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε.
Από χθες το βράδυ, οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200 σε μια περιοχή περίπου 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα πρόκειται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, αρχίζοντας από το Βίσο και το Καμερίνο, μαζί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.
Η κύρια προσπάθεια επικεντρώνεται τώρα στο να εξασφαλισθούν χώροι φιλοξενίας για τους περίπου 3.000 άστεγους οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί απ’ αυτούς πέρασαν την περασμένη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου