Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Όμιλος Grimaldi: Πλώρη για νέες εξαγορές

Όμιλος Grimaldi: Πλώρη για νέες εξαγορές  - Κεντρική Εικόνα
Έτοιμος να αγοράσει ό,τι προσφερθεί στη σωστή τιμή στον κλάδο της ακτοπλοΐας σε όλη την Ευρώπη δηλώνει ο όμιλος Grimaldi. Στην Ελλάδα ζητά τον απόλυτο έλεγχο της Hellenic Seaways στην οποία ελέγχει ήδη το 48% του μετοχικού της κεφαλαίου. 

Έτοιμος να αγοράσει ό,τι προσφερθεί στη σωστή τιμή στον κλάδο της ακτοπλοΐας σε όλη την Ευρώπη δηλώνει ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος εξακολουθεί να βάλλει κατά της διοίκησης της HSW και εμμέσως και της Τράπεζας Πειραιώς, κάνοντας λόγο και για παράνομες ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης της ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας.
Η περαιτέρω συγκέντρωση είναι το όνομα του παιχνιδιού στον ευρωπαϊκό ακτοπλοϊκό κλάδο τα επόμενα χρόνια και ο όμιλος Grimaldi θα είναι ο πρωταγωνιστής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου Emanuele Grimaldi, μιλώντας στο «20ό Euromed Convention from land to sea» στη Βενετία την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.
Από τις τοποθετήσεις του κ. Grimaldi προκύπτει ότι ο ιταλικός όμιλος έχει διαμορφώσει μία νέα στρατηγική επέκτασης που περιλαμβάνει πλέον δραστηριοποίησή του, όχι μόνο σε διεθνείς γραμμές στη Μεσόγειο και τη Βόρειο Θάλασσα, αλλά και στην εσωτερική αγορά κάθε χώρας.
Ήδη στην Ιταλία έχει δραστηριοποιηθεί σε εσωτερικές γραμμές, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία και νέων μεταξύ Μπάρι-Βενετίας και Σαλέρνο-Γένοβας, ενώ απόκτησε και το 50% της ιταλικής ακτοπλοϊκής εταιρείας TTT Line.
Στην Ελλάδα την ίδια στιγμή ζητά τον απόλυτο έλεγχο της Hellenic Seaways στην οποία ελέγχει ήδη το 48% του μετοχικού της κεφαλαίου. 
Ο κ. Grimaldi ερωτώμενος για την HSW, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του συνεδρίου, καταφέρθηκε κατά της υφιστάμενης διοίκησης και του προέδρου στην τελευταία γενική συνέλευση της εταιρείας και υποστήριξε ότι έχει διαπραχθεί μια σειρά παρανομιών και εγκλημάτων και άλλες «μαϊμουδιές» (monkey business), όπως ότι ψήφισαν μέτοχοι από τα νεκροταφεία (!) και ότι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του προηγούμενου προέδρου της εταιρείας (σ.σ.: του Γεράσιμου Στρίντζη).
Συμπλήρωσε ακόμη ότι ήδη έχει κατατεθεί από την πλευρά του αγωγή 400 σελίδων στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ερωτώμενος αν η διοίκηση έχει και πολιτική στήριξη, απάντησε ότι οι σχέσεις δεν είναι «πραγματικά πολιτικές», αλλά περισσότερο «προσωπικές» και «φιλικές».
Επίσης είναι διατεθειμένος να δώσει ένα σημαντικό ποσό για την απόκτηση της «χρυσής μετοχής», το 2% που του εξασφαλίζει τον έλεγχο της εταιρείας και όχι για το υπόλοιπο ποσοστό. Ουσιαστικά καλεί αυτούς που έχουν το 2% να «προσέλθουν» και να κάνουν γνωστές τις απαιτήσεις τους, ενώ παράλληλα «προειδοποιεί» και την Τράπεζα Πειραιώς ότι αν αποκτήσει το πολυπόθητο 2%, το ποσοστό της δεν θα έχει πλέον ιδιαίτερη αξία.
O ιταλικός όμιλος Grimaldi φαίνεται ότι θεωρεί την απόκτηση της Hellenic Seaways ως ένα βήμα περαιτέρω διεύρυνσης του μεριδίου στην αγορά των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, μία αγορά κατακερματισμένη και με πολλές εταιρείες χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Emanuele Grimaldi, υπάρχουν τρεις-τέσσερις πολύ αξιόλογες επιχειρήσεις όπως η Stena, η P&O, η Attica Group και η δική του, που μπορούν να αναπτυχθούν μέσω και εξαγορών.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου