Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Περιπατητικά μονοπάτια πάνω από το “Ναυάγιο” η πρόταση της Ζακύνθου


Η δυνατότητα αξιοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 για την ευρύτερη περιοχή του Ναυαγίου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζακύνθου, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, αλλά και των Δήμων Bari, Salento.


Η δυνατότητα αξιοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020 για την ευρύτερη περιοχή του Ναυαγίου και πιο συγκεκριμένα για την ανάδειξη περιπατητικών μονοπατιών γύρω από την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών αλλά και της μικρής εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται εκεί, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζακύνθου, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, του Επιμελητηρίου Ζακύνθου αλλά και των Δήμων Bari, Salento.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν ακόμη εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πύργου, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Πατρέων, ενώ αυτό που ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά του Δήμου που συγκάλεσε τη χθεσινή σύσκεψη είναι πως άμεσα εμπλέκεται και η τοπική Εκκλησία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το διασυνοριακό πρόγραμμα έχει ήδη δημοσιευτεί και τα χρονοδιαγράμματα για την υποβολή προτάσεων είναι κάτι παραπάνω από στενά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας που συμμετείχε εκ μέρους της δημοτικής αρχής στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σημείωσε πως όλοι οι εταίροι του προγράμματος θα υποβάλουν τις προτάσεις τους, που για την περίπτωση της Ζακύνθου αφορούν μια περιοχή για έντονου και κοινού ενδιαφέροντος από όλους τους φορείς του νησιού.

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για την ανάγκη ανάδειξης μιας περιοχής την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Γίνεται προσπάθεια συνεργασίας του Δήμου με την Εκκλησία για να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα. Η πρόταση από την Ιταλία ουσιαστικά «κουμπώνει» και με όσα έχουμε συζητήσει» δήλωσε ο κ.Τσίπηρας που για ακόμη μια φορά παραδέχτηκε πως η περιοχή είναι υποβαθμισμένη.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει και το ενδεχόμενο εμποδίων που μπορεί να τεθούν από τη Δασική Υπηρεσία στην προοπτική παρεμβάσεων στο Ναυάγιο από κοινού με την Εκκλησία, τονίζοντας πως κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το Νόμο. Ωστόσο ζήτησε να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία από όλες τις πλευρές για το κοινό καλό που αφορά το μέλλον και την ανάπτυξη του νησιού μας.
«Γνωρίζουμε τους Νόμους και τους Κανόνες της Ελληνικής Πολιτείας και δεν έχουμε καμία διάθεση να τους αγνοήσουμε. Πρέπει όμως να κάνουμε ότι μπορούμε για αναδείξουμε αυτή την περιοχή. Πρέπει όλοι να είμαστε συγκρατημένοι και να βοηθήσουμε σε έναν κοινό σκοπό, για το καλό της Ζακύνθου, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα» τόνισε, ενώ σχολιάζοντας την πρόταση που υποβλήθηκε από τους εκπροσώπους της Κορέας, ανέφερε πως κάθε συνδρομή και βοήθεια είναι θεμιτή.

Ωστόσο επεσήμανε πως οι Κορεάτες δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα.

«Οι προτάσεις ζυμώνονται και πιστεύουμε με συνεργασία να έχουμε αποτέλεσμα» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Πηγή: ermisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου