Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Ημέρα κατά του Ρέντσι»


Αποτέλεσμα εικόνας για controriforma renzi

Χιλιάδες Ιταλοί διαδήλωσαν κατά του δημοψηφίσματος για την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση.

Τις κινητοποιήσεις τους βάφτισαν «Ημέρα κατά του Ρέντσι», θέλοντας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική, που ακολουθεί.
«Βρισκόμαστε εδώ για να το θέσουμε απλά και λακωνικά για να πούμε “Όχι στον Ρέντσι” και όχι σε όσα κάνει, διότι στην χώρα επικρατεί μία σφαγή εξαιτίας του. Τίποτα δεν πάει καλά, τίποτα», τονίζει Τσίντσια Ροντσίτι, μία από τις διαδηλώτριες στην Ρώμη.
«Καμία από τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι αριστερόστροφη μεταρρύθμιση. Υποστηρίζω την αριστερά και προσωπικά έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου από τον Ρέντσι και την κυβέρνησή του. Οι μεταρρυθμίσεις του δεν προέρχονται από την αριστερά αλλά από το διεθνές οικονομικό κατεστημένο», υποστηρίζει η Βάνα Λόγκι, διαδηλώτρια στην Ρώμη.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά την εικοσιτετράωρη απεργία στην Ιταλία, η οποία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις αεροπορικές πτήσεις και στα σχολεία.

Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων του Σαββάτου στην Ρώμη υπολογίζουν ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 40.000.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου