Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

«Λαμπεντούζα» του Άντερς Λουστγκάρτεν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Άβολες δουλειές για φτωχούς ανθρώπους


Σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το έργο μεταφέρει τον θεατή στο παραδεισένιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί ζει ο Στέφανος, ο οποίος είναι ψαράς. Όμως, στις αρχές του 21ου αιώνα, η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Τώρα, δουλειά του είναι να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.

Γραμμένο το 2015, από τον βραβευμένο Βρετανό  θεατρικό συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν, ύστερα από παραγγελία του θεάτρου Σόχο του Λονδίνου, το εξαιρετικά επίκαιρο έργο «Λαμπεντούζα» παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, από τις 28 Οκτωβρίου.
Εκεί, που καθόλου δεν το περιμένουν
Σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το έργο μεταφέρει τον θεατή στο παραδεισένιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί, που η βόρεια Αφρική συναντά την Ιταλία. Γραφικά χωριά, ονειρεμένες παραλίες και παράξενα «σκουπίδια» που ξεβράζει η θάλασσα. Εκεί ζει ο Στέφανος, ο οποίος είναι ψαράς, όπως και όλη η οικογένειά του, πάππου προς πάππου. Όμως, στις αρχές του 21ου αιώνα, η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Τώρα, δουλειά του είναι να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.
Πιο βόρεια, στις σκοτεινές γωνιές της Αγγλίας, η Ντενίζ, μία Κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, πηγαίνει πόρτα πόρτα για να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας. Είναι μιγάδα, είναι διαφορετική, και εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν.

Άβολες δουλειές, για ανθρώπους που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τους έχουν ρίξει στο περιθώριο. Κι όμως, υπάρχει ελπίδα και ζεστασιά, που θα τη βρουν εκεί, που καθόλου δεν το περιμένουν.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη, σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σκηνικά - κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τζάθας. Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Χαρά - Μάτα Γιαννάτου.

Πληροφορίες
Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 & Θαρύπου - Αθήνα, τηλ.: 210 9212900. 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 28 Οκτωβρίου 2016 έως 9 Απριλίου 2017: Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 19:00. 

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη και Παρασκευή: κανονικό: 13 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων: 10 ευρώ, Σάββατο και Κυριακή: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων: 12 ευρώ. 

Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: nkt.gr.

Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/story/1163370/aboles-douleies-gia-ftoxous-anthropous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου