Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

«Η EE να αποφασίσει ποιόν θέλει να στηρίξει, εμάς ή την Ουγγαρία»

Ιταλία: «Η EE να αποφασίσει ποιόν θέλει να στηρίξει, εμάς ή την Ουγγαρία»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαλέξει την οδό της Ουγγαρίας, εκείνη που υψώνει τείχη μπροστά στους μετανάστες, και πρέπει να απορριφθεί. Αλλά αυτή η επιλογή θα ήταν η αρχή του τέλους», δηλώνει με έμφαση ο Ιταλός υπουργός οικονομικών.



Συνέντευξη σε υψηλούς τόνους στην εφημερίδα La Repubblica παραχώρησε σήμερα ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν. 


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει ποιόν θέλει να στηρίξει. Μπορεί να δεχθεί να περάσει, το έλλειμμά μας, από το 2,2% στο 2,3% του ΑΕΠ, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους πρόσφυγες και τον σεισμό.

Διαφορετικά, μπορεί να διαλέξει την οδό της Ουγγαρίας, εκείνη που υψώνει τείχη μπροστά στους μετανάστες, και πρέπει να απορριφθεί. Αλλά αυτή η επιλογή θα ήταν η αρχή του τέλους», δηλώνει με έμφαση ο Ιταλός υπουργός οικονομικών. 

Προσθέτει δε, ότι οι ενδείξεις του G 20, είναι όλες υπέρ της ανάπτυξης, κατά της λιτότητας και με στόχο να καταπολεμηθεί η έλλειψη ισότητας. «Η Ιταλία, με τον νέο της κρατικό προϋπολογισμό, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο για την Ευρώπη», τονίζει ο Πάντοαν. 

«Πριν λίγους μήνες δόθηκαν στην Τουρκία τρία δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

 Η Ιταλία, για το θέμα αυτό ξόδεψε περισσότερα χρήματα από όλες τις άλλες χώρες, και τους πρόσφερε μια πολύτιμη βοήθεια. Υπερασπίσθηκε ένα κοινό, δημόσιο αγαθό», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου οικονομικών. 

Η κυβέρνηση της Ρώμης, δηλαδή, στέλνει και πάλι το μήνυμα ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, έστω και αν οι Βρυξέλλες μπορεί να έχουν κάποιες ενστάσεις. Και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, άλλωστε, στο περιθώριο της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, τόνισε ότι η Ιταλία θα ακούσει τυχόν ενστάσεις των Βρυξελλών, αλλά δεν εννοεί να αλλάξει την κύρια δομή του προϋπολογισμού της για το 2017.

Πηγή:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5400505/italia-h-ee-na-apofasisei-poion-thelei-na-sthriksei-emas-h-thn-oyggaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου