Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σταθάκης: Σχεδιάζουμε από κοινού με την Ιταλία επιχειρηματικές δράσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάρλο Καλέντα Γιώργος Σταθάκης
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε στην Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, και τον υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι, Κλαούντιο Ντε Βιντσέντι.

Παράλληλα, ο Γ. Σταθάκης, σε σεμινάριο στην έδρα της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, παρουσίασε σε Ιταλούς επιχειρηματίες τις δυνατότητες επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Η ημερίδα οργανώθηκε από την Confindustria και την Enterprise Greece.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο υπουργός Οικονομίας, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του, τόνισε:
«Νομίζω ότι οι συναντήσεις πήγαν πολύ καλά, συζητήσαμε με δύο μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θέματα γενικότερου κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν και την ευρωπαϊκή πολιτική, σε σχέση με διεθνείς εμπορικές συμφωνίες.
Συζητήσαμε, επίσης, και τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, για τα δημοσιονομικά αλλά και σχετικά με θέσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στην σύνοδο των ηγετών του Νότου.
Παράλληλα, συζητήσαμε πρωτοβουλίες που έχουν προφανές ενδιαφέρον, όπως εκείνη των αποκρατικοποιήσεων, και ειδικότερα της συμμετοχής των ιταλικών εταιριών που ήδη είναι πολύ δραστήριες στο κομμάτι των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων.
Το δε τρίτο και βασικό θέμα που αποτέλεσε και το κεντρικό αντικείμενο της ημερίδας αυτής κάθε αυτής, ήταν η συνεργασία μας σε θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπάρχει ισχυρό ιταλικό ενδιαφέρον -και φυσικά και ελληνικό- για να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των δυο χωρών.
Η προοπτική, μέσα από συνέργειες και κατάλληλα μέτρα πολιτικής, είναι να ενισχύσουμε την παρουσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις ευρύτερες, ευρωπαϊκές, και όχι μόνον αγορές».
Ο Γιώργος Σταθάκης, δίδοντας περαιτέρω έμφαση στο ίδιο πάντα θέμα, πρόσθεσε: «Αυτό το κομμάτι θα έχει σύντομα και ένα πολύ πιο αναλυτικό σχέδιο, το οποίο και θα καταρτίσουμε από κοινού, οι δύο χώρες. Σημαντική προς αυτό είναι, φυσικά, και η συμφωνία που υπέγραψε το Enterprise Greece με τον αντίστοιχο φορέα της Ιταλίας. Στο επίκεντρο των πρώτων πρωτοβουλιών, τέλος, θα είναι η οριστικοποίηση του σχεδίου για την συνεργασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δυο χώρες».
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου