Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συμφωνία Ιταλίας-Λιβύης για την ανακοπή του κύματος μετανάστευσης (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λιβύη προσπαθούν να φτάσουν με κάθε τρόπο στην Ιταλία. Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με την έλευση του φθινοπώρου δεν σταμάτησε τους διακινητές (βίντεο)

Δείτε εδώ το βίντεο:
Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας συντόνισε τις επιχειρήσεις, για τη διάσωση περίπου 1.400 προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες ώρες.
H Λιβύη ζήτησε την βοήθεια της Ιταλίας για την μετανάστευση και την τρομοκρατία με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών να βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο. «H συμφωνία της Τρίπολης με την Ιταλία: Πλοία και τζιπ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην διαδικτυακή έκδοση της Corriere della Sera.
Με βάση τη συμφωνία η Ρώμη θα αποστείλει εξοπλισμό αλλά και οχήματα για τον έλεγχο της μετανάστευσης στο έδαφος της Λιβύης ενώ θα αναλάβει την εκπαίδευση της αστυνομίας και του Λιμενικού.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ιταλία συμφώνησε να στείλει 300 στρατιώτες για την δημιουργία ενός νοσοκομείου στην Μισράτα ενώ στην περιοχή βρίσκονται ήδη έξι Ιταλοί γιατροί. Η Τρίπολη ζητά 10 πλοία ακτοφυλακής, τζιπ. Η/Υ και τεχνολογικό εξοπλισμό για το Λιμενικό της.
Περισσότεροι από 154.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει φέτος στις ιταλικές ακτές, αριθμός που αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος έως το τέλος του έτους.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου