Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συναγερμός στην Ιταλία – Το Ισλαμικό Κράτος κάνει προπαγάνδα στα ιταλικά

Συναγερμός στην Ιταλία – Το Ισλαμικό Κράτος κάνει προπαγάνδα στα ιταλικά

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ιταλική Αντιτρομοκρατική μετά την απόφαση των τζιχαντιστών να «μιλήσουν» στο διαδίκτυο ιταλικά για να απευθυνθούν στο ιταλόφωνο κοινό τους.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, τις τελευταίες ώρες έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα ιταλικά «κανάλια» της εφαρμογής Telegram, μέσω της οποίας συνηθίζουν να οργανώνουν τα «χτυπήματά» τους τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Παράλληλα, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Khilafa News Italia, το οποίο αποτελεί τον κλώνο επίσημων λογαριασμών του χαλιφάτου.
Εντυπωσιακή είναι η απήχηση του δικτύου, καθώς μέσα σε μόλις μία ημέρα από την ίδρυσή του, συγκέντρωσε περίπου 200 μέλη!
Ανάμεσα στις αναρτήσεις, οι οποίες είναι γραμμένες σε άπταιστα ιταλικά, αναφέρονται οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την επιχείρηση στη Μοσούλη.
Την ίδια ημέρα, εμφανίστηκε και ένας ακόμα λογαριασμός AnsadelCaliffatoItalia, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα «κατέβηκε».
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι λογαριασμοί αυτοί δεν σχετίζονται άμεσα με το ενδεχόμενο επίθεσης στην Ιταλία, εντούτοις η απόφαση οι τζιχαντιστές να «μιλήσουν» στα ιταλικά, προκαλεί ανησυχία στην αντιτρομοκρατική.
«Δίκτυα όπως αυτό στα ιταλικά δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι πεπεισμένο ότι είναι σε θέση να εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα σας», αναφέρει ο αναλυτής Μάικλ Σ. Σμιθ στην Corriere della Sera, τη στιγμή, δε, που η τρομοκρατική οργάνωση έχει εκδώσει και ένα δεύτερο περιοδικό μετά το «Dabiq», με τίτλο «Rumiyah», δηλαδή Ρώμη στα αραβικά.
Να σημειωθεί εδώ ότι την Παρασκευή εκατοντάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο και προσευχήθηκαν δημοσίως διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο παράνομων τζαμιών από την ιταλική κυβέρνηση.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου