Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός στην Ιταλία: Ένας νεκρός από ανακοπή καρδίας και πολλοί τραυματίες



Ένας ηλικιωμένος άνδρας, που υπέστη ανακοπή, το πρώτο θύμα του ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία.
Πολύ μεγάλες οι υλικές ζημιές
Ένας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου που συνδέεται με τη σειρά σεισμικών δονήσεων που έπληξαν χθες βράδυ την κεντρική Ιταλία.
Παράλληλα, περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, εθελοντές ανέφεραν ότι ένα παιδί έχει τραυματισθεί εξαιτίας κατάρρευσης κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.
 
Συγκεκριμένα, τα ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στην κωμόπολη Φαμπριάνο, στην περιφέρεια Μάρκε, κατά την πρώτη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία στις 19:11 χθες το βράδυ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο από το οποίο έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.
Ένας κάτοικος, επίσης, τραυματίσθηκε ελαφρά στο χωριό Βίσο, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, εξαιτίας κατολίσθησης.
Στην πόλη Καμερίνο ωστόσο σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Καμπαναριό εκκλησίας κατέρρευσε πάνω σε οίκημα, αλλά ο δήμαρχος τόνισε πριν λίγο ότι δεν υπάρχουν θύματα. Μόνον ένας κάτοικος τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία.
 
Στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο σπουδάζουν πολλοί Ιταλοί και ξένοι φοιτητές, οι οποίοι, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι καλά.

Ρέντσι: Ευχαριστώ όσους εργάζονται στην περιοχή

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε ανάρτησή του πριν λίγο στο Twitter, έγραψε: "Επιθυμώ να ευχαριστήσω όσους εργάζονται κάτω από τη βροχή στις περιοχές του σεισμού. Όλη η Ιταλία αγκαλιάζει σφιχτά τους κατοίκους που επλήγησαν και πάλι".
Παράλληλα, μέχρι τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, οι μετασεισμικές δονήσεις στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είχαν ξεπεράσει τις εξήντα, με τις τρεις ισχυρότερες να φτάνουν τους 5.4, 5.9 και 4.6.
 
Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.

Κατεστραμμένη γη η κεντρική Ιταλία

Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά η Ιταλία, με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.
Στο Καμερίνο, επίσης, εκκενώθηκαν οι φυλακές, και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρώμης Ρεμπίμπια.
Οι δονήσεις έγιναν αισθητές με έντονο τρόπο και στην περιοχή του χωριού Αματρίτσε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου. Όλοι, σχεδόν οι κάτοικοι ζουν τώρα σε προσωρινά, αντισεισμικά σπίτια αλλά το χθεσινό, νέο χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε και πάλι ψυχολογικό σοκ.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, LaRepubblica)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΙταλίαΣεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου