Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ αντιμετωπίζει το WhatsApp στην Ιταλία

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ αντιμετωπίζει το WhatsApp στην Ιταλία


Η ιταλική αρχή διερευνά εάν η εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία WhatsApp επέβαλλε στους Ιταλούς να κοινοποιηθεί το τηλέφωνό τους στην μητρική εταιρεία της, Facebook Inc. 


Στις 26 Αυγούστου 2016, οι όροι παροχής της υπηρεσίας ιντερνετικής τηλεφωνίας και μηνυμάτων άλλαξαν και όσοι την χρησιμοποιούσαν ήδη είχαν περιθώριο 30 ημερών για να απενεργοποιήσουν την κοινοποίηση των πληροφοριών του λογαριασμού τους από το WhatsApp στο Facebook, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του κινητού τηλεφώνου τους.


Η ιταλική Αρχή ερευνά εάν η εταιρεία άφησε τους χρήστες να πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν το WhatsApp, εκτός εάν αποδέχονταν την κοινοποίηση προσωπικών τους δεδομένων στην Facebook Inc. Η υπηρεσία εξετάζει επίσης, εάν στους όρους προβλέπεται μόνο για τον προμηθευτή το δικαίωμα καταγγελίας της σχετικής σύμβασης, ενώ εξετάζονται και «αδικαιολόγητες διακοπές στην παροχή της υπηρεσίας».

Εάν η ιταλική Αρχή για την προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό αποφανθεί ότι η WhatsApp δεν ακολούθησε τους κανόνες αντιμετωπίζει πρόστιμο, το ύψος του οποίου φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, 

μεταδίδει το Reuters.

Πηγή: Reuterstech.in.gr

Αναδημοσίευση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου