Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μοσκοβισί για Ιταλία: Μην υποτιμάμε τα προβλήματα, ούτε να τα δραματοποιούμε

Μοσκοβισί για Ιταλία: Μην υποτιμάμε τα προβλήματα, ούτε να τα δραματοποιούμε

«Δεν πρέπει να υποτιμάμε τα προβλήματα, αλλά ούτε και να τα δραματοποιούμε», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Ιταλία περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το κείμενο του προϋπολογισμού και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αύξηση της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ στο 2,3% για το επόμενο έτος, από το 2,2% που είχε συμφωνηθεί αρχικά.

Ο ευρωπαίος επίτροπος πρόσθεσε ότι «οι επιστολές αυτές είναι μέρος του φυσικού διαλόγου ανάμεσα στην Κομισιόν και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών» και υπογράμμισε παράλληλα ότι «θα έχει διμερή συνάντηση την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν».«Η επιστολή που απευθύνθηκε στην ιταλική κυβέρνηση, δεν προεξοφλεί με αρνητικό τρόπο το αποτέλεσμα του διαλόγου μας», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαφορά 0,1% στην σχέση ελλείμματος-AΕΠ και είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό, για το οποίο η Ιταλία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω ότι θα δείξουν όλοι την πρέπουσα λογική αντιμετώπιση, ώστε το θέμα να κλείσει με αρμονικό τρόπο», σχολίασε από την Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου