Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ερευνα: Βενεζουέλα, Ελλάδα και Ιταλία οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία 10 χρόνια

EUROKINISSI

Στην προτελευταία θέση πριν τη Βενεζουέλα βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών που σημείωσαν τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία δέκα χρόνια, δηλαδή από το 2007 μέχρι το 2017.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 30/01/2018

Ειδικότερα και σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ερευνών New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist η Ελλάδα παρουσίασε στο διάστημα αυτό μείωση του πλούτου της κατά 37%, ενώ από την άλλη η Βενεζουέλα που κάποτε ήταν η πλουσιότερη χώρα της Νότιας Αμερικής, εμφανίζει τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου σε ποσοστό 48%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλία η οποία σύμφωνα με την έρευνα στο διάστημα 2007-2017 απώλεσε το 19% του πλούτου της.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας, η Visual Capitalist τονίζει ότι η μείωση στον πλούτο τους που είδαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οφείλεται στην οικονομική κρίση του 2008 και την επακόλουθη κρίση δημόσιου χρέους που έπληξε την Ευρώπη.

Στον αντίποδα της έρευνας βρίσκονται οι χώρες που είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται στο διάστημα 2007-2017 με πρώτη το Βιετνάμ που αύξησε τον πλούτο του κατά 210%, με τις προβλέψεις και για την επόμενη δεκαετία να είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες για την χώρα (κάνουν λόγο για περαιτέρω ανάπτυξη κατά 200%).

Η έρευνα αποδίδει την επιτυχία του Βιετνάμ στο γεγονός ότι έχει αναδειχθεί σε αναδυόμενο κατασκευαστικό κόμβο, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη του News World Wealth την αγορά της χώρας αναμένεται να ενισχύσει η ανάπτυξη στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της μεταποίησης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Κίνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των χωρών που αύξησαν τον πλούτο τους την τελευταία δεκαετία με ποσοστό 198%, ενώ τρίτος έρχεται ο Μαυρίκιος με ποσοστό 195%.


Courtesy of: Visual Capitalist

(Με πληροφορίες από Visual Capitalist)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου