Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η πιο κομψή ιταλίδα στον κόσμο πουλάει τη ...ντουλάπα της


Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ταμείο Swarovski.

24.01.2018 

«Τα ρούχα είναι φτιαγμένα για να μιλούν. Το αρχείο μου είναι αλφάβητό μου για τη μόδα. Και τώρα θέλω να το μεταβιβάσω στη νέα γενιά».

Η ιέρεια του στυλ, Άννα Ντέλο Ρούσο αποφάσισε να πουλήσει σχεδόν τα πάντα από την περίφημη συλλογή ρούχων που έχει αποκτήσει τα τελευταία 30 χρόνια.

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος μόδας, σύμβουλος δημιουργικού και συντάκτρια του Vogue Japan, γνωστοποίησε ότι κάνει εκκαθάριση στις ντουλάπες της και στα ρούχα που είναι πακεταρισμένα σε ένα δεύτερο διαμέρισμα δίπλα σε αυτό που ζει, καθώς και στο αρχείο της που φιλοξενείται σε μεγάλο υπόγειο showroom.

Στο αρχείο της Άννα Ντέλο Ρούσο περιλαμβάνονται πολύ σπάνια φορέματα υψηλής ραπτικής, μοναδικά κομμάτια, δείγματα που ακόμη και οίκοι μόδας δεν έχουν στα αρχεία τους και αμέτρητα παπούτσια και τσάντες.

«Δεν το κάνω για κέρδος. Δεν θέλω χρήματα, θέλω να μεταβιβάσω την κληρονομιά μου» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Vogue.

«Θέλω να δω τα ρούχα μου ζωντανά, ίσως να τα φορέσει μία 14χρονη κοπέλα και όχι κλεισμένα κάπου» υπογράμμισε.

Ξεκινώντας τον Φεβρουάριο, η Άννα Ντέλο Ρούσο θα πουλήσει 30 κομμάτια σε ειδική δημοπρασία του οίκου Christie's, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Οι δημιουργίες που θα πωληθούν στη δημοπρασία είναι των πιο διάσημων brands και σχεδιαστών μόδας, Raf Simons για τον οίκο Jil Sander, Burberry, Jean Paul Gaultier, Balmain, Margiela, Roberto Cavalli, Lanvin, Roksanda Ilincic, McQueen, Tom Ford για τον οίκο Gucci και Riccardo Tisci για τον Givenchy.

Πρόκειται για ολοκληρωμένα σύνολα, συμπεριλαμβανομένων των υποδημάτων και των αξεσουάρ.

Μετά τη δημοπρασία, άλλα 150 κομμάτια θα διατεθούν προς πώληση στο κοινό στο Net-A-Porter.

Η Άννα Ντέλο Ρούσο εξήγησε ότι έχει δώσει άλλα σύνολα στους φίλους της και σε ανθρώπους των οποίων το στυλ θαυμάζει.

Εκατοντάδες τσάντες, παπούτσια και ρούχα ( φορεμένα ποτέ ή μία φορά) απομακρύνθηκαν από τους αποθηκευτικούς χώρους της, όπως ανέφερε και είτε πωλήθηκαν φτηνά είτε δόθηκαν.

Τα κομμάτια όμως που θα πωληθούν τον επόμενο μήνα «θα είναι τα καλύτερα, τα πιο σημαντικά» ανέφερε. «Τα ρούχα είναι πολύ σημαντικά μόνο όταν μιλούν για τον νεωτερισμό με έναν νέο τρόπο, ως κομμάτια τέχνης και σχεδίου» σημείωσε.

Με τη δημοπρασία, θέλω να δείξω σε νέους ανθρώπους σπουδαίους δημιουργούς και τα έργα τους. Μεταξύ άλλων θα δημοπρατηθεί το σύνολο Giorgio Armani που φορούσε η Άννα Ντέλο Ρούσο στον γάμο της αδερφής της το 1998, δύο σύνολα Prada, ένα Gianni Versace και ένα Miu Miu.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ταμείο Swarovski από το οποίο επωφελούνται σπουδαστές σχεδίου μόδας στο Central Saint Martins.

«Ο θησαυρός έχει γίνει βάρος και θα μετατραπεί σε ένα ταμείο που θα παρέχει υποτροφίες σε νέους» ανέφερε.

«Η δημοπρασία είναι ο τρόπος με τον οποίο θα υμνήσω το Μιλάνο, την πόλη μου, την πόλη που μου επέτρεψε ό, τι έχω κάνει στη ζωή μου», τόνισε η συντάκτρια μόδας, στυλίστρια, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας και πιο φωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου