Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Tο Κίνημα Πέντε Αστέρων κάνει πίσω στην έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για Λουίτζι Ντι Μάιο,

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος και αντιπρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

10-01-2018

«Δεν νομίζω ότι για την Ιταλία είναι η στιγμή πλέον να βγει από το ευρώ, διότι για τη χώρα μας θα υπάρξουν περισσότερα περιθώρια δράσης από τη στιγμή που ο γαλλογερμανικός άξονας αποδυναμώνεται», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα, όμως, επανέλαβε ότι «η δυνατότητα να προκηρυχθεί συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ είναι μόνον μια ύστατη λύση», την οποία «ελπίζει να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσει».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, η Ιταλία πρέπει να ξεπεράσει τον περιορισμό του 3% στη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ, ώστε να κάνει επενδύσεις, αυξάνοντας το έλλειμμα.

«Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία, και η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις, μετά τις 4 Μαρτίου, ο Ντι Μάιο δήλωσε στη RΑΙ πως «θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε όποιον διαθέτει την πλειοψηφία» (υπονοώντας πως πιστεύει ότι τα Πέντε Αστέρια θα αναδειχθούν στις εκλογές πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας), ενώ κατέληξε με την πρόβλεψη ότι «η κεντροδεξιά θα θρυμματιστεί» και ότι «η κεντροαριστερά δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στο πολιτικό παιχνίδι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου