Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Προκαλεί η μοιρασιά των χρημάτων για το προσφυγικό - Περισσότερα πήραν οι Βρετανοί

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγικό ζήτημα

Δεν βγάζουν άκρη οι Ευρωπαίοι για το προσφυγικό.

26.01.2018

Η Βρετανία πήρε το 16% των χρημάτων, με την Ελλάδα και την Ιταλία να παίρνουν μόλις 11%.

Προκαλεί η είδηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε περισσότερα χρήματα στη Βρετανία απ' ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τη μετανάστευση και ενσωμάτωση προσφύγων, το διάστημα 2014-2020. Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανία πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό από τα 3 δισ., ξοδεύοντας τα περισσότερα για τον εκτοπισμό εκείνων των οποίων απορρίφτηκε το αίτημα ασύλου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Παρά το γεγονός ότι Ιταλία και Ελλάδα έχουν τις περισσότερες αφίξεις όλα αυτά τα χρόνια, με τη Γερμανία να δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, η Βρετανία κατάφερε να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη επιχορήγηση από το ευρωπαϊκό ταμείο.

Από το σύνολο των χρημάτων, η Βρετανία έλαβε το 16,3%, και ακολούθησαν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, με 11,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας, η Βρετανία ξόδεψε το 60% αυτής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για επιστροφές προσφύγων, πάνω από το διπλάσιο ποσό που χρησιμοποίησαν τα περισσότερα άλλα κράτη-μέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου