Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια φέρνει από την Ιταλία ο «Θησέας» για τις επόμενες 48 ώρες

Κακοκαιρία θα σαρώσει όλη τη χώρα

Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια φέρνει από την Ιταλία ο «Θησέας» για τις επόμενες 48 ώρες

Έντονη κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από σήμερα έως την Κυριακή, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Αιγαίο.

12/01/2018

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Σήμερα αρχικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά τόπους στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Γρήγορα στο Ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα περιοριστούν. Σταδιακά, οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο έως 700 περίπου μέτρα (πιθανόν και χαμηλότερα στα σύνορα με τη Βουλγαρία).

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Το Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας με υψόμετρο 400-600 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως και 9 μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου