Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ο τίτλος του Ιππότη στον Ρανιέρι!

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι συνεχίζει να απολαμβάνει στιγμές δόξας, με την ιταλική κυβέρνηση να αποφασίζει να του απονείμει τον τίτλο του Ιππότη για να τον τιμήσει για το πρωτάθλημα που κατέκτησε με την Λέστερ.

Δεν σταματούν οι τιμές για τον Κλάουντιο Ρανιέρι μετά το φινάλε της φετινής σεζόν στην Premier League που τον βρήκε πρωταθλητή στον πάγκο της Λέστερ. Η τελευταία ξεπερνάει μάλιστα κάθε προηγούμενο, με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, να γνωστοποεί πως θα τιμήσει τον 64χρονο Ιταλό απονέμοντάς του τον τίτλο του Ιππότη.
Ο τίτλος που θα πάρει ο Ρανιέρι είναι κατά έναν βαθμό μεγαλύτερος από αυτόν που απονεμήθηκε στους παίκτες που κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1982 και του 2006 με την φανέλα της εθνικής Ιταλίας και ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν κερδίσει ήδη το βραβείο "Grande Ufficiale dell'Ordine" από την Ιταλική Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα ο Ρανιέρι θα μπει μέσα σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί από το ιταλικό Κράτο με τον τίτλο του "Ιππότη", μέσα στο οποίο ανήκουν: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φ.Κένεντι, οι τενόροι Λουτσιάνο Παβαρότι και Αντρέα Μποτσέλι, ο Αργεντινός συγγραφέας Χοσέ Λουίς Μπόργκες, ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι και ο κινηματογραφικός παραγωγός και συγγραφέας Φεντερίκο Φελίνι.
Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου