Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συναυλία του trio Mythos

Συναυλία του trio MythosΠέμπτη 26 Μαίου 2016, ώρα 19.00, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιταλικού Ινστιτούτου
ΣΥΝAYΛΙΑ ΤΟΥ TRIO MYTHOS
Giuliano Cavaliere, violino
Rina You, violoncello
Marios Panteliadis, pianoforte

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
Γεννημένος στην πόλη Cava de’Tirreni (Salerno), ο βιολινίστας Giuliano Cavaliere υπήρξε Puer Cantor στην παιδική χορωδία της Cappella Sistina του Βατικανού.

Στην ηλικία των δεκαεκαεννιά έλαβε το δίπλωμα βιολιού από το Ωδείο της Ρώμης Santa Cecilia με καθηγητή τον Camillo Grasso με βαθμό άριστα παμψηφεί. 
Παρακολούθησε μεταπτυχιακό (corso di perfezionamento) στην Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης με καθηγήτρια την βιολινίστα Sonig Tchakerian. Επίσης, έλαβε δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Luciano Pelosi και δίπλωμα μουσικής δωματίου με βαθμό άριστα από το Ωδείο της Ρωμης. Τέλος, από το ίδιο ωδείο έλαβε το δίπλωμα διδασκαλίας του βιολιού με βαθμό άριστα παμψηφεί.
Παρακολούθησε masterclass σε Ιταλία και εξωτερικό (Mozarteum - Salzburg, Académie “Tibor Varga” - Sion) πλάι σε καθηγητές όπως M. Marin, M. Sirbu, S. Accardo, F. Ayo, M. Frischenschlager και Mi-Kyoung Lee. Έχει παίξει σε διάφορα ensembles και ορχήστρες λαμβάνοντας μέρος σε πολλές συναυλίες (σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Γαλλία και ΗΠΑ) συμμετέχοντας σε δισκογραφικές παραγωγές και συνεργαζόμενος με διευθυντές ορχήστρας όπως B. Aprea, D. Renzetti, C. Rizzari, E. Morricone. Μέλος του Parco della Musica Contemporanea Ensemble στη Ρώμη, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής (Nuova Consonanza, Emufest στη Ρώμη, Equilibrio, Internationales Minimal Music Festival στο Kassel της Γερμανίας).
Έχουν εκδοθεί και εκτελεστεί διάφορες συνθέσεις του. Από το 2012 διδάσκει βιολί στο προακαδημαϊκό επίπεδο στο Ωδείο της Ρώμης S. Cecila. Υπήρξε καθηγητής στο Ωδείο "Nino Rota" στη Monopoli, ενώ τώρα είναι καθηγητής μουσικής δωματίου στο Ωδείο της Potenza.

Γεννημένη στην Ν. Κορέα, η βιολοντσελίστα Rina You παρακολούθησε μαθήματα στο Daejeon Arts High School.  Η επιθυμία να τελειώσει τις σπουδές της την οδήγησε στη Ρώμη: Έλαβε το δίπλωμά της με βαθμό άριστα στο ωδείο της Ρώμης Santa Cecilia στην τάξη του Maurizio Gambini και παρακολούθησε μεταπτυχιακό στο βιολοντσέλο (corso di perfezionamento) στην Ακαδημία Santa Cecilia με καθηγητές τους Francesco Strano  και Giovanni Sollima, λαμβάνοντας το δίπλωμα με άριστα. Επίσης, έλαβε το δίπλωμα μουσικής δωματίου με άριστα Ωδείο της Ρώμης Santa Cecilia.
Παρακολούθησε σεμινάρια με τον βιολοντσελίστα Enrico Dindo στην Académie de Musique “Tibor Varga” στη Sion (Ελβετία). Τώρα μελετάει πλάι στον Gabriele Geminiani, πρώτο βιολοντσέλο στην ορχήστρα της Ακαδημίας Santa Cecilia της Ρωμης.
 Έχει παίξει σε ποικίλα μουσικά σύνολα και ορχήστρες (Orchestra Sinfonica di Roma, Nuova Orchestra Scarlatti, Roma Sinfonietta κλπ) σε Ν. Κορέα, Ιταλία, Κορσική, Γερμανία, Μάλτα και ΗΠΑ.  Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως G. Sollima, B. Petrushansky, M. Fiorentini e M. Carbonara.
Δίνοντας ιδιαίτερη θέση στην σύγχρονη μουσική, έχει συνεργαστεί με το ensemble Piccola Accademia degli specchi συμμετέχοντας σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής (συμπεριλαμβανομένου του Förderverein Minimal Music στο Kassel της Γερμανίας).

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Μάριος Παντελιάδης έλαβε το πτυχίο πιάνου στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια Πάρρυ Δερέμπεη-Παπασταύρου και μετέπειτα το δίπλωμα από το Ωδείο Santa Cecilia της Ρώμης με βαθμό άριστα παμψηφεί και διάκριση. Σπούδασε στην Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης με τον πιανίστα Sergio Perticaroli λαμβάνοντας δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί και βραβείο και μετέπειτα παρακολούθησε μεταπτυχιακό με τους Noel Flores και Jan Jiracek στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του με διάκριση στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (Royal Academy of Music), σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα πιάνου πλάι στην πιανίστα Tatiana Sarkissova με υποτροφία από τα ιδρύματα Ωνάση, Λεβέντη και Αθηνά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά masterclass με σπουδαίους πιανίστες όπως: Eliso Virsaladze, Aldo Ciccolini, William Grant Naboré, France Clidat, Pascal Devoyon, Valery Sagaidachny κ.α.
Εχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως πιανίστας σε σημαντικές αίθουσες όπως Musikverein της Βιέννης, Sydney Opera House της Αυστραλίας, St Martin in the Fields του Λονδινου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Auditorium-Parco della musica της Ρώμης καθώς επίσης σε άλλες αίθουσες σε Αγγλία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα. Έχει αποσπάσει πολυπληθή πρώτα βραβεία και διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου σε Ελλάδα (“Άνδρος” 2005), Ιταλία (“Roma” 2012, “Rospigliosi” 2012, “Premio Cafaro” 2010, “Magliano Sabina” 2010 κ.α.), Γαλλία (“Epinal” 2013) και Αγγλία (“Else Cross modern piano prize” 2014).
Εκτός από τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο ολοκλήρωσε και το Bachelor στη Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ωδείο Santa Cecilia με καθηγητή τον Dario Lucantoni (Οκτώβριος 2011) και συνέχισε μαθήματα στη Διεύθυνση με καθηγητές τους Paul Brough και Sian Edwards στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (2013-2015). Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, από το 2012 ο Μάριος Παντελιάδης είναι καθηγητής πιάνου στο προακαδημαϊκό επίπεδο στο Ωδείο “Santa Cecilia” της Ρώμης.

Πρόγραμμα
Clara Wieck-Schumann (1819-1896)
Trio per violino, violoncello e pianoforte in sol minore op. 17
Allegro
Scherzo e Trio. Tempo di Menuetto
Andante
Allegretto
D. Bartolucci (1917-2013)
Trio in la per violino, violoncello e pianoforte
Allegro moderato
Andante moderato
Scherzo. Allegro
Allegro moderato



ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ
MOVIN’UP II session 2015 promoted by:
Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism
General Directorate for Contemporary Art and Architecture and Urban Suburbs
General Directorate for Performing Arts
and GAI – Association for the Circuit of the Young Italian Artists

-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016
Ωράριο: 19:00
Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με: MOVIN’UP II session 2015
Eίσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου