Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Αγορά: Τα προϊόντα πολυτελείας «όαση» στα χρόνια της κρίσης

Οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας παγκοσμίως αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, με τις καλύτερες επιδόσεις να καταγράφονται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και την Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η συμβουλευτική ομάδα της, Ιταλικής εμπορικής ένωσης ειδών πολυτελείας, Altagamma, οι πωλήσεις στον τομέα αυτό προβλέπεται να σημειώσει αύξηση του ύψους 2%.
luxury goods

Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνουμε να έχει πλήξει την αγορά, παρόλα αυτά υπάρχει ένα τομέας που σημειώνει απροσδόκητη αύξηση πωλήσεων. 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας παγκοσμίως αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, με τις καλύτερες επιδόσεις να καταγράφονται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και την Ιαπωνία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η συμβουλευτική ομάδα της, Ιταλικής εμπορικής ένωσης ειδών πολυτελείας, Altagamma, οι πωλήσεις στον τομέα αυτό προβλέπεται να σημειώσει αύξηση του ύψους 2%. Στον όρο είδη πολυτελείας συμπεριλαμβάνονται, όλα τα κοσμήματα και αξεσουάρ της υψηλής ραπτικής, τα ρολόγια, εξαιρώντας όμως από αυτά τα ακριβά αμάξια, τα γιοτ και τα έργα τέχνης.
Η Ιαπωνία αναμένεται να είναι η χώρα που θα σημειώσει την ταχύτερη ανάπτυξη, με τις πωλήσεις των ειδών αυτών να φτάνουν το 5%. Αύξηση, που σύμφωνα με τους ειδικούς ενισχύθηκε και από το ισχυρό καταναλωτικό ρεύμα που προέρχεται από την Κίνα.
“Ο τομέας των αγαθών πολυτελείας έχει καλύτερη παρουσία από οποιοδήποτε άλλο βιομηχανικό τομέα” φαίνεται να υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Altagamma, Armando Branchini.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωστόσο, η δύναμη του δολαρίου μαζί με την αβεβαιότητα που ζουν οι Αμερικανοί καταναλωτές πριν από τις προεδρικές του εκλογές, αναμένεται να προκαλέσουν “ζημιά” στην ζήτηση των παραπάνω ειδών.
Ωστόσο τα αγαθά εκείνα που θα σημειώσουν την μεγαλύτερη άνοδο θα είναι τα είδη αισθητικής, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, ενώ τα ρολόγια και τα κοσμήματα δεν θα σημειώσουν καμία αύξηση.
Εν κατακλείδι, μέσα στα επόμενα χρόνια η αγορά των αγαθών πολυτελείας θα συνεχίσει να αυξάνεται με συνολικό ρυθμό αύξησης της κλίμακας του 2 και 3%, με την αύξηση αυτή να προέρχεται κυρίως από την Κίνα.
Τουλάχιστον μέχρι το έτος του 2015, η αγορά θα έχει σημειώσει αύξηση γύρω στο 13%, το οποίο υπολογίζεται με αξία των 253 δις δολ.
Μononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου