Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον ΥΠΕΞ της Ιταλίας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Paolo Gentiloni.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν ενεργειακά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης της υφιστάμενης συνεργασίας, αλλά και της πιθανής επέκτασής της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν ενεργειακά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης της υφιστάμενης συνεργασίας, αλλά και της πιθανής επέκτασής της.
Ακολούθησε σύντομη συνάντηση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από ενεργειακές εταιρείες της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για την περαιτέρω επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι εταιρείες ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και το ΚΑΠΕ από την ελληνική πλευρά, TERNA, ENI, EDISON και ENEL GREEN POWER, από την ιταλική πλευρά.
Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός ΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία, με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, να κάνω μία σύντομη αλλά μεστή συζήτηση γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα. Διατυπώσαμε και οι δύο πλευρές τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν και στον τομέα του φυσικού αερίου και σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια. Έχουμε κοινά σχέδια που μας απασχολούν. Συζητήσαμε ακόμη για τις έρευνες που γίνονται στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο για τους υδρογονάνθρακες. Και οι δύο εκτιμήσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις για να πάμε σε ένα ποιοτικά ανώτερο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στα ενεργειακά ζητήματα».
Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου