Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Στη Λέσβο η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής – Συνάντηση με τη γιαγιά της Συκαμινιάς

Τη Μυτιλήνη επισκέπτονται σήμερα  ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με την Πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

Η Λάουρα Μπολτρίνι, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, κατά την επίσκεψή της στο νησί προτίθεται να γνωρίσει τις γιαγιάδες της Συκαμινιάς.

«Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να προσφέρω ένα δώρο και στην ηλικιωμένη γυναίκα η οποία θέλησε να δώσει γάλα σε ένα μικρό προσφυγόπουλο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες στην Ρώμη,  απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Η 85χρονη αυτή γυναίκα η οποία έθρεψε το μικρό παιδί που μόλις είχε φτάσει στη Λέσβο, είναι το σύμβολο της Ευρώπης που σέβεται τις υποχρεώσεις, την αποστολή της και τις αξίες της. Το δώρο μου θα είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την πράξη της αυτή»
Μετά την συνάντησή της χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η πρόεδος της Ιταλικής Βουλής είπε χαρακτηριστικά ότι  «Αν σήμερα το θέμα της Ευρώπης είναι τόσο επίκαιρο στην πολιτική συζήτηση είναι και χάρη στον Αλέξη Τσίπρα, που τον περασμένο Ιούλιο ανέδειξε το θέμα της λιτότητας, καθιστώντας το, κεντρικό ζήτημα σε διεθνές επίπεδο, κάτι το οποίο συμμερίζομαι». Η λιτότητα, τόνισε η Μπολτρίνι, από μόνη της δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μπορεί να είναι με οποιοδήποτε κόστος αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις δημοκρατίες των χωρών μας.
Newsroom Αθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου