Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αναμνήσεις σε άσπρο-μαύρο: ιστορίες ζωής Έκθεση ζωγραφικής του Franco Murer



Η έκθεση Αναμνήσεις σε άσπρο-μαύρο: ιστορίες ζωής του ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer γεννήθηκε από μια ιδέα της Margherita Bovicelli που ζει στην Μεσσήνη, στην Πελοπόννησο. 



ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 11.00 - 17.00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 11.00 - 13.30

Η έκθεση Αναμνήσεις σε άσπρο-μαύρο: ιστορίες ζωής του ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer γεννήθηκε από μια ιδέα της Margherita Bovicelli που ζει στην Μεσσήνη, στην Πελοπόννησο. Συγκέντρωσε τις μαρτυρίες ελλήνων πολιτών σχετικά με τα βιώματα ιταλών στρατιωτών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: αφηγήσεις δραματικές,  πλημμυρισμένες από σπάνια ανθρωπιά. Δεκαπέντε ιστορίες που συνοδεύουν 15 έργα μεικτής τεχνικής σε καμβά 70Χ90 που φιλοτέχνησε ο Franco Murer. 

O Franco Murer γεννήθηκε το 1952 στο Falcade (Belluno) της Ιταλίας. 

Πέρασε τα παιδικά του χρόνια και την εφηβεία στο εργαστήριο γλυπτικής του πατέρα του Augusto.

Η καλλιτεχνική προσωπικότητα του Franco Murer εμφανίζεται ιδιαίτερα νωρίς: έρχεται δεύτερος πανιταλικά στην Έκθεση του Σπουδαστή που  προκήρυξε η εφημερίδα «Giornale d'Italia» στο Campidoglio της Ρώμης κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο. 

Μετακομίζει στην Βενετία για σπουδές και το 1974 τελειώνει τη Σχολή Καλών Τεχνών παρακολουθώντας το τμήμα του Alberto Viani. «Ο Franco Murer – όπως σημειώνει ο Orfeo Vangelista – δεν δυσκολεύτηκε να ανακαλύψει, αρχικά στο οικογενειακό του περιβάλλον, τη φυσική του προδιάθεση στο να εκφράζεται με εικονιστικές και πλαστικές μορφές και εν συνεχεία να ενταχθεί σε εκείνο το ευρύτερο πολιτιστικό κλίμα (της δεκαετίας του εβδομήντα) που εν τούτοις διατηρούσε δυο πόλους έλξης: τα νεανικά του βιώματα από την πόλη με τη λιμνοθάλασσα και την ανθρωπιστική και κοινωνική στράτευση του πατέρα του.  

Σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Καλαμάτα

Πληροφορίες για τον καλλιτέχνη 


Ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 - Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016
Ωράριο: 19:00
Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47, Αθήνα
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με: Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Καλαμάτα

Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου 2016.

Eίσοδος ελεύθερη

Iicatene.esteri.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου