Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Berlinale: Χρυσή Άρκτος καλύτερης ταινίας στο ντοκιμαντέρ Fuocoammare

Ο σκηνοθέτης του "Fuocoammare" (Φωτιά στη Θάλασσα) Gianfranco Rosi, παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο του στην 66η Berlinale


Απονεμήθηκαν απόψε στο Βερολίνο τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας απέσπασε το ντοκιμαντέρ ιταλικής παραγωγής "Fuocoammare" (Φωτιά στη Θάλασσα) του Τζιανφράνκο Ρόσι, που πραγματεύεται το δράμα των προσφύγων στη Λαμπεντούζα στην Ιταλία.
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την καθημερινότητα των κατοίκων της νήσου και εκείνης των χιλιάδων προσφύγων που φθάνουν διά θαλάσσης σε καταστροφικές συνθήκες, πολλοί εκ των οποίων χάνουν την ζωή τους. «Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα μπορέσει να συμβάλει προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την πατρίδα μας» δήλωσε ο Ρόσι αφού παρέλαβε το βραβείο του.
H Αργυρή Άρκτος καλύτερου ηθοποιού απονεμήθηκε στον Τυνήσιο Ματζ Μαστούρα για την ερμηνεία του στην ταινία «Hédi», την πρώτη ταινία αραβικής παραγωγής που συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος της Berlinale τα τελευταία 20 χρόνια. 
Ο Μαστούρα απένειμε φόρο τιμής «στον λαό της Τυνησίας» και στους «μάρτυρες της επανάστασης» του 2010- 2011 στην Τυνησία μόλις παρέλαβε το βραβείο του.
H Δανέζα ηθοποιός Τρίνε Ντίρχολμ τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιούγια τον ρόλο της στην ταινία Kollektivet.
Η Αργυρή Άρκτος καλύτερης σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στη Γαλλίδα Μιά Χάνσεν Λαβ για την ταινία Το Μέλλον (L’ Avenir).

News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου