Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τμήματα για ξένους στην Ιταλία

Τμήματα ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού που προσφέρουν τα Ιταλικά Πανεπιστήμια:


Τμήματα ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού και άλλων επιστημονικών κλάδων για τους ξένους σπουδαστές

Εδώ μπορείτε νε συμβουλευτείτε τον κατάλογο των Σχολών, των Κέντρων, των Ακαδημιών που διοργανώνουν τμήματα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και απευθύνονται κυρίως σε ξένους σπουδαστές.
Μπορείτε να αναζητήσετε τα τμήματα ανά νομό και/ή πόλη και/ή είδος. Στην επιλογή του είδους των μαθημάτων, οι επιλογές του μενού είναι σκόπιμα γενικές, όπως π.χ. “Ιταλική Γλώσσα”, “Design”, “Μουσική” και “Τραγούδι”, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στις ιστοσελίδες των σχολών όπου μπορεί κάποιος να εξετάσει όλες τις υποκατηγορίες που προσφέρονται.

Εάν αναζητάτε τμήματα ιταλικής γλώσσας, η επίσκεψη στις ιστοσελίδες των Κέντρων που αναφέρονται εδώ, θα σας επιτρέψει να διαχωρίσετε τις σχολές που ασχολούνται αποκλειστικά με τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας στους ξένους από εκείνες που διοργανώνουν τμήματα γλώσσας ως συμπλήρωμα άλλων μαθημάτων, όπως της τέχνης, της μόδας, του design, της μαγειρικής κ.α.

Εγγυήσεις όσον αφορά στην αξιοπιστία της οργάνωσης και της ποιότητας του προγράμματος παρέχονται από σχολές ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού που έχουν λάβει αναγνώριση (Presa d’atto) από το MIUR (κατόπιν επιθεώρησης του iταλικού Υπουργείου Παιδείας, Πανεπιστημίων και Επιστημονικής Έρευνας).

Επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες των σχολών, εξακριβώστε αν αυτές ανήκουν σε Οργανώσεις για την προστασία της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως οι ακόλουθες:

Σε εθνικό επίπεδο:
ASILS (Associazione Scuole di Italiano come Lingua seconda)
AIL (Accademia Italiana di Lingua)

σε διεθνές επίπεδο:
FIYTO (Federation of International Youth Travel Organisations)
ALTO (Association of Language Travel Organisations)
IALC (International Association of Language Centres)
TANDEM (International Network of Quality Language Institutes)
EAQUALS (The European Association for Quality Language Services)
IHWO (International House World Organisation)

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζετε κανείς εάν οι σχολές είναι αναγνωρισμένες ως Φορείς Κατάρτισης και εάν έχουν άδεια να χορηγούν Πιστοποιητικά γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας.

Για όλες τις σχολές που δεν καλύπτουν αυτές τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να ελέγχετε εάν η ιστοσελίδα τους περιέχει σαφείς και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εξής:

- οικονομικοί όροι των τμημάτων που προσφέρουν (τιμές, προκαταβολές, επιστροφές των προκαταβολών σε περίπτωση ακύρωσης)
- τόπο όπου διεξάγονται τα τμήματα (κτίριο, αίθουσες, υποδομές, τεχνικό εξοπλισμό)
- χαρακτηριστικά των τόπων διαμονής για τους σπουδαστές (κόστος και τοποθεσία)
- διδακτικό προσωπικό (τίτλοι σπουδών και βιογραφικά)
- διδακτικό υλικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου