Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ιταλία: Πήρε πτυχίο Φιλολογίας σε ηλικία 88 ετών!

Η Άννα Βαλαντζουόλο Καρκατέρα αποφοίτησε με έπαινο από το πανεπιστήμιο της Νάπολης - Στέλνει μήνυμα στους νέους να μην εγκαταλείπουν τις σπουδές τους


Με την αγωνία που έχουν όλοι οι φοιτητές όταν εμφανίζονται ενώπιον της επιτροπής των καθηγητών τους για να παρουσιάσουν την πτυχιακή τους, η Άννα Βαλαντζουόλο Καρκατέρα, αφού τακτοποίησε το ταγέρ της, κάθισε στην καρέκλα και τοποθέτησε στην σκούρα ξύλινη έδρα το κόκκινο δερματόδετο αντίτυπο της εργασίας της.


Αφού ανέπτυξε τη θεωρία της για τον Δάντη Αλιγκέρι, η Βαλαντζουόλο δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τους καθηγητές της και παρέλαβε το πτυχίο της με έπαινο…

Όλα τα παραπάνω θα φάνταζαν... καθημερινά, αν η απόφοιτη από το πανεπιστήμιο Φεντερίκο ΙΙ της Νάπολη δεν ήταν 88 ετών!

Η «νεαρή» στην ψυχή Βαλαντζουόλο, έχοντας μαζί της τα παιδιά, τα εγγόνια και τους φίλους της, πήρε το πολυπόθητο πτυχίο της με βαθμολογία 110 με έπαινο στην Φιλολογία ακόμα και αν χρειάστηκε να περιμένει μερικά χρόνια.

Η επιμονή της, το πάθος της και η αγάπη της στην ιταλική γλώσσα της έδωσαν το κουράγιο να συνεχίσει τις σπουδές της όταν πριν πολλές δεκαετίες τις εγκατέλειψε μετά την πρώτη εξεταστική του πρώτου έτους.

«Η κυρία Άννα αποτελεί παράδειγμα κυρίως για τους νέους», σχολίασε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Γκαετάνο Μανφρέντι.

«Μερικές φορές λένε ότι το όνειρο του πτυχίου δεν χρησιμεύει. Όμως, αν μία γυναίκα 88 ετών αποφάσισε να αποφοιτήσει σημαίνει ότι το μέλλον μας είναι φτιαγμένο από κουλτούρα και ικανότητα», πρόσθεσε ο πρύτανης.

Από την άλλη, η Βαλαντζουόλο δήλωσε περισσότερο αγχωμένη για την παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, παρά για την παρουσίαση της πτυχιακής της.

«Αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα σε πολλά παιδιά που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Να συνεχίσετε, το αποτέλεσμα θα φτάσει σιγά-σιγά», δήλωσε συγκινημένη η 88χρονη απόφοιτη.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου