Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ρέντσι θα μοιράσει DVD στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο [βίντεο]

Κόπιες ενός βραβευμένου ντοκιμαντέρ, για την περιπέτεια που ζουν οι πρόσφυγες, θα μοιάσει ο Ματέο Ρέντσι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, στη Σύνοδο κορυφής του Μαρτίου.

Πρόκειται για το «Fuocoammare» (Φωτιά στη Θάλασσα), του Ιταλού σκηνοθέτη Τζιανφράνκο Ρόσι, το οποίο βραβεύθηκε με τη «Χρυσή Αρκτο» στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το περασμένο Σάββατο. Το ντοκιμαντέρ διηγείται την προσφυγική κρίση μέσα από τα μάτια των ντόπιων στο νησί Λαμπεντούζα, προορισμό χιλιάδων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Στις σκηνές του περιλαμβάνονται και αποστολές της ιταλικής ακτοφυλακής για τη διάσωση προσφύγων.
Ο Ρέντσι δήλωσε ότι θα πάει στη Σύνοδο με 27 DVD για τους ηγέτες των χωρών που θα μετάσχουν στη συζήτηση για την προσφυγική κρίση. «Ελπίζω ότι θα βρουν χρόνο να το παρακολουθήσουν και αφού το κάνουν θα είναι δυνατό να συζητηθεί η μετανάστευση με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Επαινώντας το ντοκιμαντέρ γιατί δείχνει την ανθρωπιά των κατοίκων του νησιού, καθώς αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως ανθρώπους και όχι ως αριθμούς, ο Ρέντσι πρόσθεσε: «Είμαι υπέρ του ιταλικού σινεμά, που αξίζει την προσοχή μας. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το συγκεκριμένο θέμα».
Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:
Iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου