Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στην Κύπρο η Πρόεδρος της ιταλικής Βουλής

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί η Πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Laura Boldrini, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.



Την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι δέχθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Προεδρικό. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Αυτή την ώρα, η κ. Μπολντρίνι, συναντάται στη Βουλή με τον κ. Ομήρου. Λίγο αργότερα ο κ. Ομήρου θα υπογράψει Διακήρυξη με τίτλο «Περισσότερη Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε» και θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής θα επισκεφθεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Σύμβουλους Λευκωσίας Κάτια Απέγητου και Νίκο Μαλέκκο.
Θα ακολουθήσει συνάντηση της με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Το μεσημέρι ο κ. Ομήρου θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της.

Έπειτα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` στην Αρχιεπισκοπή.

Αργότερα η κ. Μπολντρίνι θα συναντηθεί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Επικεφαλής της UNFICYP Lisa Buttenheim, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου για την Κύπρο Espen Barth Eide και της Διοικητού της Δύναμης Kristin Lund.

Αναμένεται επίσης να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ιταλικής κοινότητας στην Κύπρο, στην οικία του Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου