Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Sempre la Grecia: Άρωμα «Παντοτινής Ελλάδας» στη Βενετία

Η ελληνική τέχνη ταξιδεύει στη Βενετία, κατά τη διάρκεια του διάσημου καρναβαλιού της ιστορικής ιταλικής πόλης, μέσα από τα έργα δέκα σημαντικών Ελλήνων εικαστικών.


Το εικαστικό κίνημα Open Art Code διοργάνωσε την ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό κτήριο Palazzo Cavalli Franchetti. Η συμμετοχή των δέκα Ελλήνων εικαστικών έγινε με τη συνεργασία της ιστορικού τέχνης και κριτικού, Έμμυς Βαρουξάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση των έργων τους, με τίτλο «Sempre la Grecia», υπενθυμίζοντας την άρρηκτη και διαχρονική σχέση των δύο πολιτισμών και τη μεταξύ τους όσμωση.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Ανδρέας Δεβετζής, Μίνα Κορδαλή, Νίκη Μιχαηλίδου, Μαρία Μουριάδου, Δήμητρα Μουτζούρη, Φωτεινή Οθωναίου, Άσπα Παπαλεξανδρή, Κατερίνα Σωρούλα, Παντελής Χανδρής, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία επισήμων, εκπροσώπων της Πολιτείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και πολλών φιλότεχνων της πόλης της Βενετίας. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο Αρχιμανδρίτης κ. Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλτας που ιερουργεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγός του, η κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Caterina Carpinato καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας, εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης Νίκος Κατσόμαλλος και η σύζυγός του Χρυσέττα.
Χορηγός της βραδιάς ήταν η τράπεζα Banca Intermibilare di Investimenti e Gestioni.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου