Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το νέο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Η νέα γενιά της Ιταλικής κωμωδίας»

Το Πολιτιστικό Σωματείο « ο ΦΑΡΟΣ » οργανώνει ένα νέο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με τίτλο «Η νέα γενιά της Ιταλικής κωμωδίας», που προωθείται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα πλαίσια του «Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας» που ιδρύθηκε το 2011.


Το Φεστιβάλ που θα περιοδεύσει την Ελλάδα το 2016, με πρώτη στάση και εγκαίνια στη Λέρο στις 19 Μαρτίου, θα ταξιδέψει στην Πάτρα, στη Μεσσήνη, στο Ναύπλιο, στην Κρήτη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη… και περιλαμβάνει τέσσερα έργα νέων σκηνοθετών:
- Francesco Bruni – Scialla – 2011
- Mas­similiano Bruno – Nes­suno mi può giudicare – 2011
- Daniele Ciprì – È stato il figlio – 2012
- Ivan Cotroneo – La kryptonite nella borsa – 2012
 
Στην Πάτρα οι ταινίες προβάλλονται από 23 Μαρτίου έως 20 Απριλίουστην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 12, ώρα7.00 μ.μ., με ελληνικούς υπότιτλους:
-          Τέταρτη    23   Μάρτιου
-          Σάββατο   26   Μάρτιου
-          Τέταρτη    6    Απριλίου
-          Τέταρτη    20  Απριλίου
Είσοδος Ελεύθερη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και χορηγός επικοινωνίας ο ραδιοφωνικός σταθμός «Radio Atene»
«Στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάζεται το σύγχρονο ανάλαφρο σινεμά με τα έργα τεσσάρων νέων σκηνοθετών στην αρχή της καριέρας τους, ταινίες που στην Ιταλία έτυχαν σημαντικής επιτυχίας τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς, και τιμήθηκαν με σημαντικά βραβεία και σε διεθνές επίπεδο.
Ένα είδος κωμωδίας πολύ μακριά από την κλασική Κωμωδία αλά ιταλικά των δεκαετιών ’60 και ’70, στην οποία έχουν εξαφανιστεί όλα τα ίχνη σάτιρας, με πρώτη απ’ όλες την κοινωνική, και ενίοτε επιβιώνει μόνο μια ελαφριά σάτιρα ηθών.
Αν και σήμερον είναι της μόδας οι ταινίες να εκτυλίσσονται σε εκείνες τις δεκαετίες, τα χρόνια της αμφισβήτησης εμφανίζονται από μία ανέντακτη γωνία, ως στοργικές αναμνήσεις των παππούδων».
Τhebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου