Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

O Ludovico Einaudi Ιταλός πιανίστας και συνθέτης

O Ludovico Einaudi γεννήθηκε το 1955 στο Τορίνο, στην Ιταλία. Η μητέρα του τού έπαιζε πιάνο όταν ήταν μικρός. Πήγε στο Ωδείο Βέρντι στο Μιλάνο απ΄ όπου πήρε το δίπλωμα της σύνθεσης το 1982. Την ίδια χρονιά μελετούσε με τον Λουτσιάνο Μπέριο (Luciano Berio) και κέρδισε υποτροφία στο Μουσικό Φεστιβάλ του Τανγκλγουντ.

Κατόπιν των σπουδών του, συνέθετε σε παραδοσιακές φόρμες. Στον μέσον της δεκαετίας του '80 ξεκίνησε να αναζητά πιο προσωπική έκφραση σε μια σειρά έργων του για χορό και mulimedia και αργότερα για πιάνο. Η μουσική του είναι ατμοσφαιρική , στοχαστική, και συχνά εσωστρεφής με βάση τον μινιμαλισμό, την παγκόσμιο μουσική και την σύγχρονη ποπ. 

Ο πατέρας του Τζιούλιο, ήταν εκδότης και ο παππούς του Λουίτζι ήταν πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κατά το 1948 ως το 1955. 

Κατοικεί σε έναν αμπελώνα στην περιοχή του  Πεδεμοντίου, στην Ιταλία. Η μουσική του προτιμάται να μην έχει την ταμπέλα κάποιου ιδιαιτέρου γένους... κάποιες φορές την αναφέρει ως μινιμαλιστική.. 

Εντούτοις το στυλ του διαφέρει από το κίνημα του Μινιμαλισμού και αυτό ωφείλεται στην αραιή ενορχήστρωση του και των απλών μελωδιών του...

Λέει ο ίδιος: Γενικώς, δεν μου αρέσουν οι ορισμοί, αλλά ο μινιμαλιστής είναι ένας όρος που σημαίνει άνοιγμα και κομψότητα έτσι προτιμώ να με ονομάζουν μινιμαλιστή παρά κάτι άλλο... 

Έχει γράψει και μουσική για τον κινηματογράφο. Έχει επηρεάσει τον κόσμο των φιλμ, με τέσσερα διεθνή βραβεία. 

Aκούστε τη μουσική του εδώ:

Μusicequisite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου