Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

7 οι άτυχοι ιταλοί φοιτητές στο τροχαίο με λεωφορείο στην Ισπανία, τραυματίστηκε μία ελληνίδα φοιτήτρια

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 13 φοιτήτριες από διάφορες χώρες, σε δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι άνθρωποι, ενώ επέστρεφαν από εορταστικές εκδηλώσεις στην Ισπανία.
Δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα όλων των θυμάτων.
Υπάρχουν φόβοι πως οι επτά από τους νεκρούς είναι από την Ιταλία, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας στη Ρώμη. «Είναι συντετριμμένος για τα θύματα από την Ιταλία και τους υπόλοιπους νέους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν στο δυστύχημα στην Ισπανία», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Το δυστύχημα έγινε το πρωί της Κυριακής στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, περίπου 150 χλμ νότια της Βαρκελώνης. Το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής εορτής.
Σύμφωνα με Καταλανό αξιωματούχο, ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου».

Ο οδηγός επέζησε από το δυστύχημα και ανακρίνεται από την αστυνομία ενώ υποβλήθηκε σε εξετάσεις για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, σύμφωνα με το υπουργείο. Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/310242/ellinida-foititria-sto-trohaio-me-leoforeio-stin-ispania/#ixzz43ZM8Xgg4
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/310242/ellinida-foititria-sto-trohaio-me-leoforeio-stin-ispania/#ixzz43ZLxWFLy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου