Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης που εκμεταλλεύονται το αίμα. Iταλία, Λέγκα του Βορρά

Δείτε το χάρτη με την άλλη πλευρά των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Το λουτρό αίματος αθώων και ανυποψίαστων πολιτών στις Βρυξέλλες που χύθηκε από ακραίους ισλαμιστές μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων και φανατικών φωνών.

Ήδη πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορα, έβγαλαν τον στρατό στους δρόμους, σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων, ακύρωσαν τις πτήσεις κάνοντας αυτό που επεδίωκαν οι τρομοκράτες, αυτό που αποτελεί τροφή για την ακροδεξιά. Ενίσχυσαν το φόβο.

Οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων γενικεύουν το κλίμα φόβου, ενώ μέσα στον πανικό, μετά το νέο χτύπημα, στρώνουν το δρόμο στους ακροδεξιούς και τους φασίστες.

Στην Γαλλία, την Αυστρία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι ακροδεξιοί και οι φασίστες δεν είναι πλέον φαντάσματα αλλά ισχυρά ρεύματα στην κοινωνία που μετά από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών ενισχύονται.

Πλέον επικίνδυνες σκέψεις και ιδέες μπαίνουν στο μυαλό όλο και περισσότερα φοβισμένων Ευρωπαίων που άρχισαν να θεωρούν όλους τους Ισλαμιστές, τρομοκράτες και αναζητούν σωτήρες που θα κλείσουν τα σύνορα και θα διώξουν τους ξένους.

Βέβαια τόσο οι επιθέσεις στο Παρίσι, όσο και στις Βρυξέλλες, έγιναν από ανθρώπους που μεγάλωσαν και έζησαν στην Ευρώπη, πήγαν στα σχολεία και εκμεταλλεύτηκαν τις ελευθερίες που παρέχει η Ε.Ε. και ο δυτικός τρόπος ζωής. Κανείς δεν ήταν «εισαγόμενος τρομοκράτης»... Κανείς δεν είχε σχέση με τους πρόσφυγες που κυνηγούν οι ίδιοι άνθρωποι.

Ωστόσο είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι ακροδεξιοί και όσοι θέλουν να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ξαναστήσουν σύνορα και φράχτες και ν’ αρχίσουν το πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων και των μεταναστών, ενισχύονται.

Ήδη οι Βρετανοί βρίσκονται μπροστά σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι για την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλουν να αποκοπούν, η Λεπέν στην Γαλλία ενισχύεται και οι Αυστριακοί σε συνεργασία με Ούγγρους και άλλους προχωρούν σε ακραίες κινήσεις πανικού.

Από την Ελλάδα και τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Δανία, τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη έχουν αυξήσει τη δημοσιότητά τους. Αυτά τα κόμματα δε προέκυψαν εν μια νυκτί. Στην πραγματικότητα πολλά έμειναν στο περιθώριο του πολιτικού τοπίου στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες και γιγαντώθηκαν μέσα από την οικονομική κρίση και τον φόβο που προκαλούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Iταλία, Λέγκα του Βορρά

Ματέο Σαλβίνι 


Το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε το 6% των ψήφων στην Ιταλία. Ένας πρώην ευρωβουλευτής του είχε δηλώσει: Η Αφρική δεν έχει βγάλει σπουδαίες ιδιοφυΐες όπως μπορεί να δει ο καθένας από μία εγκυκλοπαίδεια του Μίκυ Μάους.

Πρόσφατα πολιτική καταιγίδα έπληξε την Ιταλία εξαιτίας της «πρότασης» του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι να «ισοπεδωθούν» οι καταυλισμοί των Ρομά.

Το ξενοφοβικό κόμμα του Μ. Σαλβίνι, η Λέγκα του Βορρά, έρχεται τρίτο σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιταλικού πρακτορείου ANSA που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Στη συνέντευξή του που δόθηκε την Τετάρτη σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού La7, ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι, ο Σαλβίνι είπε ότι «στη θέση του Ρέντσι ή του (υπουργού Εσωτερικών) Αλφάνο, θα έδινα διορία έξι μηνών και μετά τον εκσκαφέα...

Δείτε όλο το αρθρο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου