Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ιταλικό δικαστήριο αναγνώρισε δικαίωμα χιαστί υιοθεσίας σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων

Το δικαστήριο ανηλίκων της Ρώμης αναγνώρισε για πρώτη φορά το δικαίωμα «χιαστί υιοθεσίας» σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών. Πρόκειται για δυο κοριτσάκια τεσσάρων και οκτώ ετών, τα οποία γεννήθηκαν στην Δανία, με τεχνητή γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκαν οι δυο γυναίκες που ζουν μόνιμα μαζί, ως ζευγάρι.


Τα κοριτσάκια θα φέρουν το ίδιο διπλό επώνυμο και η απόφαση ελήφθη από τους ιταλούς δικαστικούς με αναφορά στην νομοθεσία που ρυθμίζει τις «ιδιαίτερες περιπτώσεις υιοθεσίας».
Η είδηση έλαβε ιδιαίτερη διάσταση στην Ιταλία, λόγω και του ότι, Γερουσία ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων αλλά δεν έδωσε, τελικά, πράσινο φως στην δυνατότητα του ενός μέλους του ζευγαριού να υιοθετεί το παιδί του συντρόφου του. Οι συντηρητικοί, καθολικοί σύμμαχοι του Ματέο Ρέντσι, κατάφεραν να θέσουν «βέτο» και να μπλοκάρουν την έγκριση του συγκεκριμένου μέτρου.
Οι ιταλικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, όμως και οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» υπογραμμίζουν ότι αποδεικνύεται έμπρακτα πως οι δικαστές έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν και σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες των γκέι ζευγαριών, έχοντας ως κύριο σημείο αναφοράς το μέλλον και την ψυχολογική ισορροπία των παιδιών.
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου