Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Μαθητές από την Ιταλία ξεναγήθηκαν στην ιστορία του Βόλου και της Αργούς Η υποδοχή των μαθητών στο Βόλο γίνεται για 3η χρονιά

Το Δημαρχείο του Βόλου, όπου ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν ντοκυμαντέρ για την Αργώ, επισκέφθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου τους Vittorio Emanuelo II στο Παλέρμο με το 6ο Γυμνάσιο Βόλου. 
Μαθητές από την Ιταλία ξεναγήθηκαν  στην ιστορία του Βόλου και της Αργούς
Συγκεκριμένα 63 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί που τους  συνοδεύουν, ξεναγήθηκαν στο Δημαρχείο του Βόλου και πληροφορήθηκαν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού -  Τοκαλή για την ιστορία του τόπου μέσα από χαρακτικά του Τάσσου, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν ντοκυμαντέρ για την Αργώ παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Αργοναυτών κ. Νίκου Ντόκου και του γενικού Γραμματέα Κώστα Κεχαϊδη, οι οποίοι και έδωσαν πληροφορίες για το ταξίδι της σύγχρονης ανακατασκευής της Αργούς και του στόχου των «Σύγχρονων Αργοναυτών» που είναι η διατήρηση του μύθου στο χρόνο και την ιστορία. 

Η υποδοχή των μαθητών στο Βόλο από το θρυλικό σχολείο όπου φοιτούσε ο Λουίτζι Πιραντέλλο γίνεται για 3η χρονιά φέτος, καθώς οι σχέσεις συνεχώς ενδυναμώνονται χάρη στην άοκνη προσπάθεια των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα της υπεύθυνης καθηγήτριας – φιλολόγου Βασιλίκης Πατσαρούχα. Τονίζεται πως στο Ιταλικό Σχολείο οι μαθητές διδάσκονται αρχαία και νέα ελληνικά, παράλληλα με τα υπόλοιπα μαθήματά τους, κάτι που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα της αδελφοποίησης ανάμεσα στα δύο σχολεία. Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή δεσμεύθηκε για την ενίσχυση του δεσμού που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο σχολεία, καθώς και για την ανάπτυξη και διατήρηση ανάλογων πρωτοβουλιών. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και κεράσματα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

Thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου