Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αυτή βραβεύτηκε ως η καλύτερη πίτσα του κόσμου - Και δεν είναι Ιταλική!

Οι Ιταλοί πρέπει να υποκληθούν στον Γάλλο πιτσαδόρο Λουντοβίκ Μπικιεράι, που βραβεύτηκε για την καλύτερη πίτσα του κόσμου σε ένα πιάτο εμπνευσμένο από την γαλλική ψαρόσουπα, την ξακουστή μπουγιαμπέσα.

Ο Μπικιεράι, που εργάζεται στην Pizzeria La Gusto σto Sausset-les-Pins, λίγο έξω από τη Μασσαλία, κέρδισε το πρώτο βραβείο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας μετά την ψηφοφορία των κριτών με την αντισυμβατική πίτσα του με θαλασσινά στο 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πάρμα.
Η πίτσα περιείχε ντομάτες, καρπάτσιο τσιπούρας, μοτσαρέλα, κολοκυνθοανθούς, γαρίδες και σάλτσα ταμπάσκο – γεύσεις που σύμφωνα με τον ίδιο, εμπνεύστηκε από την κουζίνα της Προβηγκίας.
«Είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνω μέρος στο διαγωνισμό, αλλά φέτος σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω την παραδοσιακή γαλλική ψαρόσουπα ως πηγή έμπνευσης» δήλωσε.
Για να στεφθεί νικητής ο Μπικιεράι με έπαθλο ένα κουπόνι για 1000 κιλά αλεύρι, ο Γάλλος έπρεπε να νικήσει 650 πιτσαδόρους από 35 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
«Ακόμη κι αν η πίτσα είναι ιταλικό προϊόν, είναι πάντα χαρά για εμάς να βλέπουμε ξένους να φεύγουν με το βραβείο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκδήλωσης Πατρίτσιο Καρέρ.
Ενώ η Ιταλία έχασε φέτος το πρώτο βραβείο, τη δεύτερη και Τρίτη θέση κατέλαβαν δύο Σικελοί, οι Alfio Russo και Niccolo Cusumano, από τις Συρακούσες και τη Μεσίνα, αντίστοιχα.
Usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου