Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Επιβεβαιώνει τη νέα πρωτοφανούς μεγέθους προσφυγική τραγωδία ο πρόεδρος της Ιταλίας

Μπροστά σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες προσφύγων βρίσκεται αυτή τη φορά η διεθνής κοινότητα, μετά και από τις δηλώσεις του προέδρου της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, που επιβεβαιώνουν την είδηση για «τουλάχιστον 400 μετανάστες» οι οποίοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν με λέμβους στην Ευρώπη από τις ακτές της Αιγύπτου.

Την είδηση αρχικά είχε μεταδόσει το BBC Arabic, κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον 400 ανθρώπους οι οποίοι επέβαιναν σε 4 ξεχωριστές λέμβους και πνίγηκαν όταν αυτές ανατράπηκαν στη θάλασσα της Μεσογείου» ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και η περισυλλογή 6 σορών από το πλοίο Aquarius οι οποίες εντοπίστηκαν στις ακτές της νότιας Σικελίας.
Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας η συγκεκριμένη είδηση μεταδιδόταν με επιφύλαξη από όλα τα διεθνή δίκτυα, μέχρι που επιβεβαιώθηκε από τον Ματαρέλα.
Τις δηλώσεις του Ιταλού προέδρου επιβεβαιώνει και o Πρέσβης της Σομαλίας στην Αίγυπτο καθώς και ο Υπ. Εξωτ. της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι:
«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης» δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στους θανάτους 800 ανθρώπων ανοιχτά της Λιβύης τον Απρίλιο 2015.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πλεούμενα είχαν μάλλον προορισμό την Ιταλία ενώ. οι περισσότεροι που επέβαιναν σε αυτές. προέρχονταν από Σομαλία, Αιθιοπία και Ερυθραία. 
http://www.thepressproject.gr/article/93034/Anisuxia-gia-400-nekrous-anoixta-tis-Italias


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου