Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Τα θραύσματα της μέρας Έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη

Τα θραύσματα της μέραςΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ
Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται
στην αίθουσα τέχνης  ena/kaplanon galleries  (Βαλαωρίτου 9γ’ – 210-3388501), η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.



Η Ίρις Κρητικού που έχει την επιμέλεια της έκθεσης και του καταλόγου, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:  “Στην πιο πρόσφατη περίοδο του εικαστικού έργου της, η Γεωργία Κοκκίνη ζωγραφίζει με παράλληλη δυναμική εμμονή, δύο θέματα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους. Από τη μια, τα διαχρονικά ερημικά θραύσματα του πολιτισμού της προσφιλούς της Καππαδοκίας: αριστουργηματικά σπαράγματα μιας τρωγλοδυτικής ή λαξευμένης αρχαίας και βυζαντινής αρχιτεκτονικής των σπηλαίων, διάστικτα από τα γοητευτικά μελαγχολικά ίχνη που άφησε επάνω τους ο χρόνος. Ανθρώπινα αφιερώματα πίστης, φέροντα με φθαρμένη ευγένεια τις διαστρωματώσεις μιας αρχέγονης εγκατοίκησης, μιας αιωνόβιας περιπέτειας και μιας τελούσας υπό διωγμόν διαδρομής. Κι από την άλλη, τα άναρχα θραύσματα του ελάχιστου δέματος της πυκνής  ανθρώπινης ύπαρξης στις φαβέλες της Νότιας Αμερικής όπου η ίδια έμεινε για αρκετά χρόνια: ετερόκλητες παρουσίες εδώ, τα ανθρώπινα ράκη και τα χαίνοντα δομικά υλικά ακυρωμένων αυτοσχέδιων εργοταξίων, τελούντα σε αναπόδραστη διαδικασία φθοράς, που διακόπτεται μόνο από τα ωσεί παρόντα βλέμματα των μικρών παιδιών που τα κατοικούν. … … Συναντώντας ως θεατές αυτή τη φαινομενική ετερότητα, γρήγορα κατανοούμε ότι πρόκειται για μια καλά ενορχηστρωμένη προσωπική και εξομολογητική καταβύθιση στο αβέβαιο τοπίο μιας οικουμενικής φθαρμένης και εύθραυστης ανθρωπογεωγραφίας που η Γεωργία Κοκκίνη αποτυπώνει με ψυχική ενάργεια, πλαστική ακρίβεια και τρυφερή ενδελέχεια.”

Η Γεωργία Κοκκίνη γεννήθηκε στήν Αθήνα.
Παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στήν Ιαπωνική σχολή ζωγραφικής γιά δύο χρόνια.
Στην Ρώμη όπου και έζησε, ασχολείται καταρχήν με την διακόσμηση εσωτερικών χώρων ζωγραφίζοντας αναγεννησιακά σχέδια σε μετάξι.
Αργότερα κάνει πρακτική εικονογραφίας στην σχολή του Μουσείου Μπενάκη. Πραγματοποιεί εκθέσεις κυρίως στην Ιταλία.
Εγγράφεται στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών τού S. Giacomo της Ρώμης: καθηγητές της οι Luigi Bruno και  Marcello Ridolfi.
Εν συνεχεία, γνωρίζεται με τον διάσημο Ισπανό ακουαρελίστα Pedro Cano τον οποίο μέχρι σήμερα ακολουθεί σε σεμινάρια σέ πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιώντας συγχρόνως επιτόπιες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Το έτος 2015, μετά από έκθεση των έργων της στό GRAND PALAIS στό Παρίσι έλαβε τό βραβείο Leonardo Da Vinci πού της απενεμήθη στις 29 Ιανουαρίου 2016 στό Palazzo Borghese της Φλωρεντίας
Έργα της υπάρχουν σε διάφορα μουσεία.



Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4/6/2016
& οι ώρες λειτουργίας της είναι:
Τρίτη,  Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 21:00,
Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 - 16:00
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά ή κατόπιν συνεννόησης.

-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 - Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016
Ωράριο: 20:00
Τόπος: Αίθουσα Τέχνης ΕΝΑ, Βαλαωρίτου 9γ Αθήνα
Διοργάνωση: Kaplanon.galleries
Σε συνεργασία με: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου