Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η ιταλική Ομοσπονδία αποβάλλει τις τρεις ομάδες, εκτος αν...


Η Ιταλία είναι από τις χώρες που έχουν βρεθεί στη... μέση της διαμάχης της FIBA με τη Euroleague κι αναμένεται να λάβει δραστικά μέτρα!



Όπως αναφέρουν στη γειτονική χώρα, ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας αναμένεται να στείλει επιστρολή στη FIBA, αναφέροντας πως οι ομάδες της θα σεβαστούν τους κανόνες. Η FIBA είχε στείλει επιστολή στην ιταλική Ομοσπονδία εφιστώντας την προσοχή της, καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν συμφωνίσει με την ECA για τις διοργανώσεις της Euroleague.
Η FIBA καλεί τους Ιταλούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους μέχρι την 20ή Απριλίου, κάτι που έγινε και με την Ελλάδα, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της Εθνικής τους στο Eurobasket 2017.
Ποια θα είναι η στάση της ιταλικής Ομοσπονδίας; Όλα δείχνουν πως θα αποβάλλει την Τρέντο, τη Ρέτζιο Εμίλια και τη Σάσαρι, εφόσον αυτές δεν αλλάξουν τη στάση τους. Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν αποφασίσει να παίξουν στο Eurocup και πλέον διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο αποβολής από το κύπελλο και το πρωτάθλημα Ιταλίας. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή, όταν κι οι τρεις ομάδες θα έχουν συνάντηση με την ιταλική Ομοσπονδία, όπου και θα ξεκαθαρίσει το μέλλον τους.
Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Εθνική ομάδα της Ιταλίας δύσκολα θα έχει προβλήματα. Εξάλλου, ο Τζιοβάνι Πετρούτσι, φέρεται να ξεκαθάρισε πως «η FIP θα δράσει σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA και ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το προολυμπιακό θα λάβει χώρα στο Τορίνο» στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Legabasket, Ετζίντιο Μπιάνκι και τον Ρομπέρτο Φαμπριτσίνι, Γενικό Γραμματέα της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
«Είναι ένα βήμα μπροστά. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής κάλεσε τις τρεις ομάδες, προκειμένου να καταλάβουν το πόσο σημαντική είναι η στιγμή. Δεν είναι απειλή. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει όπως επιθυμεί, απλά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους», πρόσθεσε ο Πετρούτσι.



Gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου