Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Θετικές αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες στο ιταλικό σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης από την Αφρική

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των Βρυξελλών στο ιταλικό σχέδιο για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ρευμάτων από την Αφρική, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Αποτέλεσμα εικόνας για μεταναστευτικο ΑΦΡΙΚΗ

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διάκειται ευνοϊκά ως προς τη δυνατότητα να παρασχεθεί οικονομική στήριξη σε αφρικανικές χώρες, ζητώντας σε αντάλλαγμα τον ουσιαστικό έλεγχο των συνόρων τους. Μια πρωτοβουλία η οποία υιοθετεί ως ουσιαστικό σημείο αναφοράς, τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Η "Λα Ρεπούμπλικα" προσθέτει, όμως, ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν έχει εκφράσει επιφυλάξεις ως προς το σημείο της πρότασης της Ρώμης το οποίο προβλέπει ότι μεγάλο μέρος της οικονομικής αυτής στήριξης θα μπορέσει να δοθεί χάρη στην έκδοση "Ευρωομολόγων για την Αφρική". Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τους Ιταλούς σχολιαστές, φοβούνται ότι το Βερολίνο μπορεί να φέρει αντίρρηση σχετικά με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης λύσης.
Φόβοι οι οποίοι επαληθεύθηκαν ήδη και με δήλωση του εκπροσώπου της καγκελαρίας, Στέφεν Zάιμπερτ, σύμφωνα με τον οποίο "η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για την κοινή χρηματοδότηση των χρεών που οφείλονται στα έξοδα των χωρών-μελών για την μετανάστευση".
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, πάντως, σε μήνυμά του στο Twitter "καλωσόρισε" το σχέδιο για την μετανάστευση της κυβέρνησης Ρέντσι και δήλωσε σύμφωνος να δραστηριοποιηθούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του G7 -ή και του G20- σε συνεργασία με τρίτες χώρες, για να περιορισθεί η μετανάστευση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου