Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αιχμές Ρέντσι για την πολιτική της Γερμανίας απέναντι στις αφρικανικές χώρες

«Αν η Μέρκελ, αν οι Γερμανοί έχουν διαφορετικές λύσεις ας μας το πούνε», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Αιχμές Ρέντσι για την πολιτική της Γερμανίας απέναντι στις αφρικανικές χώρες

Σαφείς αιχμές εναντίον της Γερμανίας, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ιταλική πρόταση για το ευρωπαϊκό σχέδιο στην Αφρική και τις γερμανικές ενστάσεις αναφορικά με τη χρήση ευρωομολόγων που θα χρηματοδοτούσαν το όλο εγχείρημα, άφησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων της Rai Uno. 

«Aν θέλουμε να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας από την Αφρική να μην διακινδυνεύουν την ζωή τους με τα ταξίδια του θανάτου, πρέπει να τα βοηθήσουμε πραγματικά στο σπίτι τους. Συμβάλλοντας στο να αναπτυχθούν, στις χώρες καταγωγής τους, δυνατότητες απασχόλησης», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι. 

Αναφερόμενος στην ιταλική πρόταση, η οποία προβλέπει οικονομική στήριξη των αφρικανικών χωρών, αλλά και αυστηρότερο, από μέρος τους, έλεγχο των συνόρων, στην συνέχεια, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Προσωπικά θεωρώ ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, να αναλάβει την σχετική ευθύνη, και εμείς προτείναμε τα ευρωομόλογα. Η απάντηση του Γιούνκερ είναι καλή. Αν η Μέρκελ, αν οι Γερμανοί έχουν διαφορετικές λύσεις ας μας το πούνε. Εμείς δεν εμμένουμε σε ένα ή σε άλλο μέσο χρηματοδότησης, αλλά αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να το λύσει η Ευρώπη, να το λύσουμε όλοι μαζί. Η Ιταλία επέστρεψε και συγκαταλέγεται σε όσους κάνουν προτάσεις και βρίσκουν λύσεις. Όχι σε εκείνους που φωνασκούν». 

Sport-fm.gr

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου