Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τα Γεράκια της Μάλτας, η Καλαβρέζικη Μαφία και η τύφλωση της Πολιτείας

Το μεγάλο πλυντήριο της καλαβρέζικης μαφίας
Ηταν μέσα καλοκαιριού του 2015 όταν ξέσπασε στην Μάλτα το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο χώρο του online στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Οι ιταλικές αρχές είχαν προχωρήσει σε 40 συλλήψεις και είχαν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχαν εντοπίσει μία σειρά εταιρειών ιντερνετικού στοιχήματος που συνδέονταν με την Ντραγκέτα, την καλαβρέζικη μαφία.

Οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούνταν για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από διάφορες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης. Στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών για την συγκεκριμένη υπόθεση βρέθηκαν 1.500 καταστήματα στοιχήματος, 82 websites τζόγου, 45 ιταλικές εταιρείες και 11 ακόμα από Μάλτα, Ισπανία, Ρουμανία και Αυστρία.  Πέρα από τον εντοπισμό του γιγαντιαίου αυτού πλυντηρίου, η Μαφία, σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχών, είχε καταφέρει να παρακάμψει την νομοθεσία για το online στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και να επενδύει βρώμικο χρήμα για την απόκτηση νέων εταιρειών και αδειών ώστε να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της. Από τα στοιχεία των ιταλικών αρχών προέκυπτε αρχικά ότι έξι εταιρείες στην Μάλτα είχαν ενεργό ρόλο στο πλυντήριο, ενώ στην συνέχεια ανακλήθηκαν εννέα άδειες online τζόγου.
alexiadis21-img-5471-1-1444923582
Κεντρική φιγούρα στο σκάνδαλο ήταν ο Μάριο Τζενάρο (photo πιο πάνω), για τον οποίον υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι συνδεόταν με γνωστά ονόματα της Μαφίας από το 2011. Το 2014 σε δίκη για την Ντραγκέτα η σχέση του έγινε ευρέως γνωστή. Παρόλα αυτά, ο Τζενάρο κατάφερε να ιδρύσει εταιρεία συμμετοχών στην Μάλτα, και ενώ δεν είχε το δικαίωμα να ανοίξει ούτε τραπεζικό λογαριασμό, έλαβε άδεια από την μαλτέζικη αρμόδια αρχή για online στοίχημα και τυχερά παιχνίδια. Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ της Μάλτας και τα βέλη στράφηκαν κατά της αδειοδοτικής αρχής και την επάρκειά της όσον αφορά τον έλεγχο και την εποπτεία των εταιρειών που αδειοδοτεί. Συνολικά έξι Ιταλοί συνελήφθησαν στην Μάλτα και εκδόθηκαν στην Ιταλία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος.
Δείτε εδώ όλο το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου