Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ Kάνναβη κατά Ισλαμικού Κράτους

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν την συνεργασία της μαφίας και του Ισλαμικού Κράτους, στην μεταφορά κάνναβης στην Ευρώπη από την Βόρεια Αφρική. Έτσι ο εισαγγελέας, αρμόδιος για την μάχη κατά της μαφίας, Franco Roberti, καλεί τους Ευρωπαίους να ελαχιστοποιήσουν την μαύρη αγορά κάνναβης, νομιμοποιώντας την.


Στη Λιβύη, τελευταία στάση των κυκλωμάτων διακίνησης χασίς από την Αφρική στην Ευρώπη, το ναρκωτικό φορτώνεται σε πλοία της μαφίας και μεταφέρεται στην Γηραιά Ήπειρο.

Κάθε χρόνο, όπως σημειώνεται, το ιταλικό οργανωμένο έγκλημα κερδίζει πάνω από 36 δισ. δολάρια μεταφέροντας ναρκωτικά από την Λιβύη στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρώπη.

Το Ισλαμικό Κράτος τιμωρεί τους χρήστες ναρκωτικών στα εδάφη που ελέγχει, όμως τα στελέχη του δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μεταφέρουν ναρκωτικά στην Ευρώπη, από την πώληση των οποίων χρηματοδοτείται ο πόλεμος που διεξάγει το ISIS κατά της Δύσης.

Oι τζιχαντιστές με τον έλεγχο της Σύρτης βρήκαν το διέξοδο που επιθυμούσαν στη Μεσόγειο, ώστε να μπορούν να διακινούν ναρκωτικά προς την Ευρώπη.

Πάντως το ISIS δεν είναι η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδοτεί τη δράση της με την πώληση ναρκωτικών. Η Hezbollah αναφέρεται ότι "ξέπλενε" χρήματα από την πώληση κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το 7% των λειτουργικών εξόδων του Ισλαμικού Κράτους καλύπτεται από την πώληση ναρκωτικών.

Το σίγουρο είναι πως η νομιμοποίηση βλάπτει τα καρτέλ, και αυτό ήδη φαίνεται στα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό, τα οποία έχουν υποστεί πλήγμα από την νομιμοποίηση της κάνναβης σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.
Όπως υποστηρίζεται από πολλούς (μεταξύ των οποίων ο διάσημος οικονομολόγος Milton Friedman, 1912-2006) οι κυβερνήσεις όταν συνεχίζουν τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, το μόνο που κάνουν είναι να προστατεύουν τα καρτέλ ναρκωτικών.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου