Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Βρήκαν τους εν ζωή απογόνους του Ντα Βίντσι - Ανάμεσά τους ο Τζεφιρέλι!

Τους εν ζωή απογόνους του σπουδαίου καλλιτέχνη της Αναγέννησης και homo universalis Λεονάρντο Ντα Βίντσι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Ιταλοί επιστήμονες, ξετυλίγοντας το γενεαλογικό του δέντρο.
Βρήκαν τους εν ζωή απογόνους του Ντα Βίντσι - Ανάμεσά τους ο Τζεφιρέλι!

Τα αποκαλυπτήρια των ευρημάτων έγιναν στη Φλωρεντία αυτήν την εβδομα΄δα από τους ιστορικούς Αλεσάντρο Βετσόζι και Αγκνέζε Σάβατο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αναδημιούργησαν το γενεαλογικό δέντρο του καλλιτέχνηη, καθώς και τους τόπους ζωής και ταφής ορισμένων εξ αίματος απογόνων του.
Όπως λένε οι ερευνητές η εργασία τους βασίστηκε σε μία μελέτη εγγράφων στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων κρατικών αρχείων, ενώ δεν έκαναν ταυτοποίηση μέσω DNA, καθώς η σορός του Ντα Βίντσι έχει χαθεί από το 16ο αιώνα.
Στους συγγενείς του συγκαταλέγεται ο Τζιοβλάνι Καλόσι, ο οποίος μίλησε στην ιταλική La Stampa, τονίζοντας ότι η μητέρα του έλεγε ότι είχε γράμματα και έγγραφα γραμμένα με αντίστροφη γραφή που μπορούσε να τα διαβάσει κανείς στον καθρέφτη, μία γραφή που χρησιμοποιούσε ο δημιουργός.
«Δεν δώσαμε ποτέ σημασία σ΄αυτά τα γραπτά που χάθηκαν ή πουλήθηκαν...», πρόσθεσε.
Στους εν ζωή απογόνους όμως του ντα Βίντσι αποκαλύφθηκε ότι είναι και ο διάσημος αμερικανός με ιταλικές ρίζες, σκηνοθέτης, Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος είναι γιος του Οτορίνο Κόρσι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βίντσι της Τοσκάνης, πριν μετακομίσει στη Φλωρεντία.
Το 2007, όταν ο Τζεφιρέλι παρέλαβε το βραβείο Leonardo από τον τότε πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είχε πει: Οι Κόρσι, που είναι η οικογένειά μου, ήταν επίσης απόγονοι του Λεονάρντο». Όλοι όμως τότε θεώρησαν ότι έκανε πλάκα...
Newsonly.gr
Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου